Tartja a helyét a MAC

A MAC nyerte a fővárosi rangadót a jégkorong Erste Liga alapszakaszának vasárnapi játéknapján, így megerősítette a 2. helyét a tabellán, míg az újpestiek visszacsúsztak az 5. helyre.

MAC BUDAPEST–ÚJPEST 5–3 (1–1, 2–1, 2–1)
Tüskecsarnok, 710 néző. V: Németh M., Kincses, Muzsik, Soltész
 
MAC: Bálizs – Garát, MACAULAY 1 – Cunningham (1), Kovács B. Z. – Dudás, Pozsgai – Tóth G., Vokla –Klempa, Brown, DANSEREAU 2 – Terbócs 1, NAGY K. (1), Keresztury (1) – Bodó, B. Orbán 1, Somogyi (1) – Tóth Richárd (1), Majoross B., Molnár D. Edző: Majoross Gergely
 
ÚJPEST: Sila – HUBA 1 (1), Pokornyi – Kiss D., Kiss R. – Nagy N. (1), Varga A. – Becze T. 1, Dósa, Nemes – Caládi, Cseter, Szalma – Benk (1), FROLÍK (2), Sági 1 – Pápa, Pichler, Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán
 
Kiállítások: 16 perc+20 végleges fegyelmi (Brown), ill. 9 perc
 
Az első harmad kiegyenlített játékot és 1-1 gólt hozott. A mérkőzés első emberelőnyét az UTE kapta, Garát büntetését Sági váltotta gólra. A MAC 3 percen belül egyenlített, Dansereau talált be Sila kapujába.
 
A második harmad derekán a hazaiak is szereztek egy emberelőnyös gólt, Pokornyi kiállítása után MacAulay révén élt a lehetőséggel a MAC, majd 3 percre rá nagy Krisztián kétgólosra növelte a kék-fehérek előnyét. A 34. percben hatalmas lehetőség adódott az UTE előtt, amikor Brown testre ütésért 5 perc+végleges fegyelmit kapott. Az ötperces előnyben egyetlen gólt lőttek a vendégek, Huba hozta vissza a reményeket, ám még a gólja előtt 2 és fél perccel összeverekedett Sági és Cunningham, ezután mindketten 5 percet pihenhettek a büntetőpadon. A 44. percben Dansereau meglőtte önmaga 2., csapata 4. gólját, 10 perccel később pedig Orban is betalált Silának.
 
A végjátékban emberelőnybe kerültek az újpestiek, az ötödik lehetőségüket Becze váltotta gólra fél perccel a vége előtt. A MAC 5-3-ra nyert, így továbbra is 7 pont az előnye a tabella 3. helyén álló együttessel szemben – ami jelenleg már a Sportklub –, míg az UTE visszaesett az 5. helyre, ám 1 meccsel kevesebbet játszott, mint a mai győzelmével őt megelőző SC Csíkszereda.
 
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – A tragikus első tíz percünk még a pénteki gyenge befejezés következménye volt. Ezután pörögtünk fel arra a szintre, amelyre szükség volt. Ezt követően sok kérdés már nem maradt, de ha ez a tíz perc tizenöt lett volna, és nem egy, hanem két gólt kapunk, lehet, hogy az a meccsünkbe került volna...
 
Szilassy Zoltán: – Belekényelmesedtünk a parádés tíz-tizenkét perces kezdésünkbe, elhittük, hogy könnyebb lesz a mérkőzés. Ilyen kiváló csapat ellen, mint a MAC, ez nem működik. Ezután az ellenfél kezdett el egyszerűbben, így nagyobb sebességen jégkorongozni, mi pedig komplikáltuk a játékunkat.

 

forrás: jegkorongblog.hu, nemzetisport.hu, MAC Budapest facebook oldala

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA