Talpon maradt a MAFC: Az ötödik meccs dönt a fináléba jutásról - videó

Másodszor is nyerni tudott hazai pályán a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjának elődöntő-párharcában a MAFC a BKG ellen, így a hétvégén, a döntő ötödik ütközetben dől majd el Szigetszentmiklóson, hogy együttes jut a playoff-fináléba, ahol az élvonalba jutásért küzdhet majd.

A harmadik találkozón elszenvedett vereség után győznie kellett hazai pályán a MAFC-nak a remények életben tartásáért. Az mindenesetre már jó előjelnek tűnt, hogy végre szurkolók előtt játszhatott az újbudai csapat a Gabányi László Sportcsarnokban

 

Nem indult túl ponterősen a negyedik találkozó, a 3. percben még 2-2 volt az állás, aztán a MAFC valósággal állva hagyta ellenfelét és 14-2-re elhúzott, sőt, egy újabb 7-1-es rohammal csaknem 20 pontosra nőtt a különbség. Bár a második negyed elején 10 pontra feljött a BKG, egy újabb 9-0-s hazai etap következett, hogy aztán a vendégegyüttes a feszült félidő végére csökkentse a különbséget (42-29).

 

Hullámzó maradt a játék és az eredmény alakulása a folytatásban is: a harmadik negyedet például nagyon megnyerte a BKG (29-15), így úgy fordultak a csapatok a záró játékrészre, hogy a vendégek győzelemre, a MAFC pedig kiesésre állt. A negyedik negyed aztán egy 7-2-es hazai sorozattal indult és szűk előnyt állandósított a MAFC, amely a hajrára nagyot javult lepattanózásban, és bár továbbra is gyengén büntetőzött, a BKG játékosainak is gond lett a dobóformájukkal.

 

Így végül győzött és kiegyenlítette a párharc állását Garai Péter csapata. A mindent eldöntő ötödik ütközetre vasárnap (18:30), a szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban kerül majd sor.

 

Férfi kosárlabda NB I B, Piros csoport, elődöntő, 4. mérkőzés:

 

MAFC - BKG Príma Akadémia 74-65 (26-9, 16-20, 15-29, 17-7)

 

A MAFC legjobb dobói: Tóth P. 18/6, Polgárdy 17/3, Csapai 14/9

 

Garai Péter (MAFC): - Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és köszönjük közönségünknek a mai fergeteges támogatást! (hunbasket.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA