Szoros győzelemmel javított a MAFC

A meglepő és nagy különbségű MTK elleni vereség után Nagykőrösön tudott győzni a MAFC a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában.

Az október végi, MTK elleni vereség (64-87) Nagykőrösön igyekezett kiköszörülni a csorbát a MAFC, de nem kezdte jól a mérkőzést. 

 

A Sólymok ötpontos fórral zárták az első negyedet, a végül 24 pontig jutó Molnár vezette hazaiak a 26. percig vezettek is, majd amikor az újbudaiak visszakapaszkodtak, akkor is volt válaszuk. Az utolsó játékrészt 65-62-es állásról kezdték meg a felek, majd jöttek a 33 ponttal záró Richmond percei.

 

A MAFC kanadai légiósa az utolsó negyedben öt sikeres dobással állt csapata élére, ő szerezte a mindent eldöntő kosarat is egy remek védőlapattanót követően, így a Hencsey-csapat nagy csatában, de 82-80-ra megnyerte nagykőrösi bajnokiját.

 

Nagykőrösi Sólymok KE - MAFC 80-82 (27-22, 17-17, 21-23, 15-20)

 

A MAFC pontszerzői: Richmond (33/12), Harazin (16), Bordács (10), Misek (8), Csapai (6), Katona (5/3), Tóth (3), Polgárdy (1)

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, de azt hiszem komoly beszélgetések következnek, mert ez a teljesítmény messze alulmúlta azt, amit látni szeretnék. Emellett gratulálok a Nagykőrösnek, mert nagyon szépen küzdöttek, és csak az utolsó pillanatban tudtunk nyerni. Ha a statisztikát nézem, egy csomó dologban persze mi voltunk a jobbak, de egyéni védekezésünk az katasztrofális volt, ezen sürgősen javítanunk kell. (hunbasket.hu)

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA