Szépen csillog a MAC ezüst érme!

Izgalmas szezont zárt a MAC Budapest a Magyar Kupa győzelemmel és a második MOL Liga ezüstéremmel. A bajnoki döntő ötödik mérkőzésének kezdetén, 3-1 arányban a hazaiak vezették a négy nyert meccsig tartó döntőt. Ilyen helyzetben utazott a MAC Miskolcra, hogy megfordítsa a párharcot. Bár nem sikerült győzelmet aratni, a srácok nem adták könnyen a bőrüket, és a szezon egyik legszórakoztatóbb mérkőzését láthatta a közönség.

JÉGKORONG MOL LIGA
DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
DVTK-JEGESMEDVÉK–MAC BUDAPEST 2–1 (0–0, 0–1, 2–0)
Miskolc, 1990 néző. V: Babic, Kincses, Kókai, Nagy A.

 

DVTK: Adorján – Láda B., Leppänen (1) – Gőz, Vojtkó – Joe, Tuominen – Karda, Laczkó, Pavuk 1, Galanisz, Sági – Miskolczi (1), Hajós 1, Tóth A. (1) – Sakaris, Johnston, Toulmin – Szopos, Ritó, Popovics
Edző: Doug Bradley

 
MAC: Bálizs – Escobedo, Kovács B. – Pozsgai, Olson – Vokla (1), Ruikka – Mestyán, Nagy G., Booras, Nikiforov – Jubinville, Nagy K., Terbócs 1 – Kovács Cs., Könczei, Somogyi – Silló, Roczanov, Tóth R.
Edző: Majoross Gergely

 
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a DVTK javára
 
Az összecsapás nagy kérdése az volt, hogy a Jegesmedvék elviselik-e az esélyesség terhét, illetve a MAC ki tud-e találni valamit a hazaiak megállításra, az első meccslabda hárításához. A fővárosiak a korábbi meccsekhez képest gyorsabban, agresszívabban kezdtek, és a második percben már ki is hagytak egy helyzetet. A lendületüket Vokla kiállítása törte meg, amelyben az egyik lövés lecsorgott Bálizsról, és centikkel vánszorgott el a kapuvas mellett, így a fórt nem tudták kihasználni a Macik. Teljes létszámban nagy küzdelem alakult ki a jégen, a MAC támadott valamivel többet, ám igazán veszélyes helyzetbe nemt tudtak kerülni. A korábban megszokott nagy miskolci fölénynek most nem volt nyoma, hullámzó játék szórakoztatta a nézőket. A 14. percben egy magasan fölé szálló lövés a palánkról visszapattant a kapu elé, de pont Bálizs karjára, aki aztán megfogta azt. A védekezést érthető módon mindkét csapat nagyon megszervezte, és ez a feljegyezhető nagy helyzetek rovására ment.

 
A második harmadból alig telt el telt 10 másodperc, amikor egy megszerzett korongot Pavuk lőhetett kapura, de Bálizs fejjel védett. Egy perccel később Tóth közeli lövését, majd az ismétlését is hárította nagy bravúrral a vendégek kapusa. A 23. percben üresen tátongott a vendégkapu, Sakaris rá is húzta, de egy védő botja még odaért, így nem lett belőle a gól. Több fokozattal feljebb kapcsoltak a csapatok, sokkal élvezetesebb lett a meccs, és már helyzetekben sem volt hiány. A 27. percben kapta első előnyét a vendégcsapat, amelyben azonban csak egy kapuvasig jutottak Olson révén. A következő két percben óriási tűzijátékot rendezett a MAC a miskolci kapu előtt, de mindig volt egy blokk, vagy Adorján védett. A harmad közepén nagyon nyomott a vendégcsapat, amelynek következtében a 32. percben újabb emberelőnyhöz jutottak. A fór két perce alatt nagy helyzetekig jutottak, ám végül kihúzták azt a hazaiak a hátrányt. A nagy nyomás végül eredményre vezetett, a 34. percben megszerezte a vezetést a MAC. Terbócs vitte be a korongot a támadó harmadba, kicselezte az elé fekvő védőt, majd estében kilőtte a hosszú sarkot (0-1). Hamar egyenlíthettek volna a Jegesmedvék, de a kialakított helyzeteket elpuskázták. Az utolsó három percből kettőt előnyben játszhatott a fővárosi gárda, eredmény nélkül.

 
A harmadik játékrészben maradt a nagy tempójú, élvezetes játék. Egyik csapat sem tartalékolt, így nagy helyzetek adódtak mindkét kapu előtt. A 47. percben egyenlítettek a hazaiak: két lövés is elakadt egy védőben, a vendégek nem tudták kilőni a korongot, amit Hajós talált meg leghamarabb, és közeli emelése Bálizst is érintve hullott a gólvonal mögé (1-1). A 49. percben Nagy Gergő került egyedül szembe Adorjánnal, el is húzta mellett a korongot, ám a kapus eldobta a botját, így büntető következett. A rávezetést a sértett végezte el, de nagy erővel mellé lőtt. Nagyon izgalmasan alakult a meccs, mindkét csapatban benne volt a gólt, ám a kapusok remekeltek. Másfél perccel a vége előtt megfordították az állást a Jegesmedvék: Leppanen lőtte vissza a korongot a kék vonalról, ebbe ért bele Pavuk, és a pakk a hálóba vágódott (2-1). Majoross Gergely időt kért, és lehozta kapusát. Ebből nem tudták bevenni a hazai kaput, sőt Pavuk mehetett el, de már lejárt a játékidő, amikor a kapuba lőtt.

 
Az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcban a DVTK Jegesmedvék 4-1- re győztek, így az ezüst érmet sikerült elhozni a MAC Budapestnek a MOL Liga 2016-17- es kiírásán.
 
MESTERMÉRLEG
Doug Bradley: – Leírhatatlan az érzés! Nagyszerű csapatunk van, a játékosok már azelőtt készen álltak a munkára, hogy én megérkeztem, majd az edzőtábor legelső napjától keményen dolgoztak. Fantasztikus emberekről beszélünk, akiknek a munkamorálja hibátlan, megtiszteltetés az edzőjüknek lenni. A negyeddöntőben a határig mentünk, a Ferencváros nagy feladat elé állított minket, de erősebbé váltunk, akárcsak az Újpest elleni sikeres elődöntőben. Ez a finálé is szoros volt, mert a MAC-nak kiváló csapata van, nagyszerű ellenfelet győztünk le.
 
Majoross Gergely: – Kiváló teljesítményt nyújtottunk, ugyanilyet vártam volna a döntő minden meccsén… Ezt nem sikerült hoznunk, ebben tehát sajnos ennyi volt. Összességében nyilván örömteli, hogy a felnőtt csapatunk kétéves létezése alatt nyertünk egy Magyar Kupát, illetve négy ezüstérmet, ez nagy dolog. Most sajnos nem tudtunk előrelépni, úgyhogy a történet már nem is rólunk szól, hanem az ellenfélről, amely sorozatban harmadszor győzött, ez önmagáért beszél. Gratulálunk hozzá!
 
forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu, mti.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA