Szép siker: Újbudai hegyifutó jutott ki két világbajnokságra is

Az újbudai születésű és a XI. kerületi Castor SE-ben sportoló Vásárhelyi Máté kiválóan szerepelt a hegyifutó országos bajnokságon, így kvalifikálta magát az idei U17-es és U20-as világbajnokságra is.

A hegyifutó országos bajnokságon 9,7 kilométert kellett futni a Mátrában, Parádfürdőről az ország legmagasabb csúcsa, a Kékes tetejére.

 

Vásárhelyi Máté időeredménye a korosztályában az első, az abszolútban az 5. helyre volt elegendő, amivel a fiatal újbudai sportoló kvalifikálta magát az U17-es és az U19-es világbajnokságra is.

 

- Nem igazán voltam formában a verseny előtt, mert egy apró sérülés hátráltatott, de meglepődtem, hogy ilyen jól sikerült a verseny. Izgatott vagyok a világbajnokság kapcsán, még nem vettem részt ilyen rangos versenyen, de mindent meg fogok tenni, hogy jól szerepeljek! - nyilatkozta Vásárhelyi a verseny utáni percekben.

 

- Máté rendkívül motivált versenyző. Őszintén szólva számítottam rá, hogy jól fog szerepelni a válogató versenyen, de az eredménye felülmúlta a várakozásaimat is. Reméljük, hogy a Világbajnokságot ősszel sikerül megrendezni és Máté részt tud venni rajta. Egy sikeres felkészüléssel nagyon jó eredményt érhet el „ - nyilatkozta Fecskovics Attila, a Castor SE edzője a verseny után.

 

Az U17-es vb Angliában, október 17-én, az U20-as világbajnokság pedig a Kanári-szigeteken kerül megrendezésre november 14-én.

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA