Soha nem győzte le még otthon a MAC ezt a csapatot - most sikerült

Közel áll a 10. hely megszerzéséhez a MAC-Újbuda a Tipsport Ligában: Majoross Gergely csapata a bajnoki címért hajtó Kassát győzte le - először hazai pályán - 3-1-re.

A Nyitra elleni hazai (4-7) és a Zsolna elleni idegenbeli (2-3) vereség után a Tipsport Liga élmezőnybe tartozó és a bajnoki címre is esélyes Kassát fogadta a MAC-Újbuda gárdája a Tüskecsarnokban. 

 

A MACik otthoni környezetben még soha nem tudták legyőzni kiváló erőkből álló szlovákiai ellenfelüket - igaz, idegenben már kétszer is.

 

A MAC a második harmad közepén, Langkow góljával szerzett vezetést. Bár a vendégek egyenlítettek a záró harmad elején, az újbudaiak Brown - hosszabb videózás után megadott - emberelőnyös góljával nyolc perccel a vége előtt ismét előnybe kerültek. A 3-1-es végeredményt aztán Klempa egy üres kapus góllal állította be.

 

Az értékes győzelemmel a MAC közel került a 10. hely megszerzéséhez három fordulóval az alapszakasz vége előtt. 

 

Majoross Gergely (MAC):Nagyjából minden sikerült ötvenöt-hatvan percen keresztül, ami ilyen kaliberű ellenféllel szemben nagy dolog. Az öt egymás elleni mérkőzésünk alapján pozitív a mérlegünk a Kassával szemben, ami kiemelkedő eredmény. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az első idegenbeli győzelmünkkor, amikor 8–4-re nyertünk, nem állt mellénk a szerencse – habár megdolgoztunk érte –, de a második ottani meccsen remekeltünk, és ezúttal is megérdemelt a sikerünk. Máskor képes volt a Kassa irányítani, most ezt sem. Megmaradt a hatpontos előnyünk a tizedik helyen, ami kivált értékes, hiszen már csak három forduló maradt. (Nemzeti Sport)

 

MAC Újbuda – HC Kosice 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

 

MAC: Bálizs - Pozsgai, Macaulay – Negrin, J. Dudás (1) – Garát, Burt – Vokla B. Orbán, Langkow 1, Bodó (1) – Klempa 1, Brown (1), Dansereau (2) – Odnoga M., Nagy K. 1, Terbócs – Pápa, Majoross B., Szigeti

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA