Sima siker után három OSC-játékos a vízilabda-válogatottban

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 13 játékost, aki vízbe ugrik majd a keddi, drezdai Világliga / Európa Kupa-selejtezőn.

Betegség miatt két helyen is változott az előzetes névsor: Mezei Tamás és Zalánki Gergő helyett Német Tonit és Sedlmayer Tamást hívta meg a kapitány.

 

Hétfőn reggel találkozott a csapat a repülőtéren. Este már egy helyszíni edzés következik, illetve a meccs délelőttjén gyakorolhatnak közösen a csatára, amely után szerdán délután érkeznek vissza Budapestre. A selejtező kedden 20 órakor lesz Drezdában.

 

A Magyar Kupa-bronzérmes és Eurokupa-elődöntős A-Híd OSC-Újbuda csapatát három játékos, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs és Manhercz Krisztián képviseli majd Németországban. Ők mindhárman ott voltak még a győztes újbudai csapatban a szombati, Tatabánya elleni bajnokin is, amelyet simán, 15-4-re nyert meg az OSC. Manhercz négy, Hárai pedig két góllal zárta az összecsapást. 

 

A magyar vízilabda-válogatott kerete:

 

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

 
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vámos Márton (FTC)

 

A Világliga európai selejtező (egyben Európa-kupa-selejtező) A-csoportjának állása:

 

1. Magyarország 9 pont, 2. Oroszország 6, 3. Németország 3, 4. Málta 0

 

Az Európa-kupa nyolcas döntőjét április 5–7-én Splitben rendezik.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA