Riválisa fölött aratott győzelmet az OSC

A férfi vízilabda ob I A-csoportjának második fordulójában az OSC végig vezetve 14–11-re megverte idegenben a Szolnokot.

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 11–14 (1–4, 5–4, 3–3, 2–3)
Szolnok, 700 néző. V: Németh A., Kovács Cs.

 

SZOLNOK: Nagy V. – Varga Dénes 1, Prlainovics 2, Jansik D. 1, Kis G. 1, Gocics, Vámos. Csere: Kardos (kapus), YOUNGER 4, Mezei T. 1, Alekszics 1, Fülöp B., Hangay. Edző: Cseh Sándor

OSC: BISZTRITSÁNYI – Hegedüs G., SALAMON F. 3, Gór-Nagy 1, Nikics 1, BÁTORI 3, Zalánki 1. Csere: Bundschuh, Kovács Gábor 1, Seman, NAGY Á. 2, Drasko Brguljan 1, Juhász Zs. 1. Edző: Vincze Balázs
Gól –emberelőnyből: 14/6, ill. 11/5
Gól – ötméteresből: –, ill, 1/1
Kipontozódott: Varga Dénes (29. p.), Gór-Nagy (31. p.)

 

Az OSC kezdte jobban a mérkőzést, az első negyedben három góllal elhúzott (1–4), majd a második játékrészben tovább növelte előnyét (3–7). Három perc sem volt hátra a harmadik negyedből, amikor a fővárosi csapat már öt góllal vezetett (6–11), ám a Szolnok ekkor rohamot indított, és a meccs legeredményesebb játékosa, a négy találatot jegyző Aaron Younger vezérletével feljött egy gólra (10–11). A hazaiak azonban ezzel el is lőtték minden puskaporukat, a hajrában ugyanis az OSC ismét magabiztos előnyre tett szert (10–14), és háromgólos győzelmet aratott (11–14).

 

MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor: – Az OSC végig kézben tartotta a mérkőzést. Ilyen védekezéssel és helyzetkihasználással az elmúlt években sem nyertünk volna az OSC ellen. Két hete edz együtt a teljes a keret, itt tartunk, de tudjuk, hogy hová szeretnénk eljutni.

 

Vincze Balázs: – Tulajdonképpen az elmúlt két szezonban nem volt valós esélyünk a Szolnok ellen, de amikor elindultunk Budapestről erre a mérkőzésre, akkor úgy éreztük, hogy most eljött az az idő, amikor reális sanszunk lehet a győzelemre.

 

forrás: nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA