Remekül kezdte a BEAC a rájátszást - győzelem a Pécs ellen

A női kosárlabda NB I A-csoportjának alsóházi rájátszásában (playout) rögtön idegenbeli sikerrel kezdett az ELTE BEAC-Újbuda csapata, így már szerdán bebiztosíthatja bennmaradását. 

Csak 4-3-ig tudott vezetni a házigazda PINKK az alsóházi rájátszás első, kozármislenyi mérkőzésén, innentől kezdve azonban a BEAC akarata érvényesült a pályán.

 

Szabó Dóra, Beckley és Kostowicz vezérletével az újbudai lányok folyamatosan léptek meg ellenfelüktől, az első negyed végén négy, a nagyszünetben viszont már 17 pont volt a vendégcsapat fórja - és ugyanennyi volt a záró játékrész előtt is.

 

A vége 60-77 lett, magabiztos és remek győzelmet aratott Balogh Judit csapata a pécsiek ellen, megtörve ezzel a PINKK elleni idei rossz sorozatát. A BEAC ezzel úgy készülhet a szerdai, MTK elleni mérkőzésre, hogy ha azon győzni tud hazai pályán, akkor matematikailag biztossá válik a bennmaradása az élvonalban.

 

PINKK Pécsi 424 – ELTE BEAC Újbuda 60-77 (17-21, 13-26, 17-17, 13-13)

 

BEAC: Szabó D 14/12, Laklóth 4, Dúl, Beckley 17/6, Kostowicz 12. Cs: Galántai 7/3, Kovács V 12, Tóth D, Mandic 9/3, György 2, Vincze, Nagy E.

 

Balogh Judit (BEAC):Évek óta olyanok vagyunk, mint az ananász: az elején éretlennek tűnünk, aztán egyre zamatosabbá válunk. Mindig abban reménykedünk, hogy a befejezésre sem rohadunk meg.

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA