Parádés BEAC-győzelem az idény egyik legfontosabb meccsén

16 ponttal verte a PINKK-Pécset az ELTE-BEAC Újbuda a női kosárlabda NB I alsóházi rangadóján. 

Balogh Judit csapatában az amerikai magasember, Janae Smith 26 pontot szerzett. de honfitársa, Ieashia Small is remekelt (21 pont) a hazaiaknál.

 

A BEAC a szoros első félidő (39-39) után alaposan rákapcsolt az utolsó két negyedben, a záró játékrészre már 11 pontos előnnyel érkezett a hazai csapat a Gabányi László Sportcsarnokban.

 

A hajrában a két amerikai légiós és Mérész Beatrix gondoskodott arról elsősorban, hogy rendkívül magabiztos legyen az újbudai lányok győzelme. A BEAC Szabó Dórát is a pályán köszönthette két és fél hónapos kihagyása után. A vége 87-71 lett, ezzel pedig az idényben már másodszor győzte le egyik közvetlen riválisát, a PINKK-et a XI. kerületi gárda.

 

ELTE BEAC Újbuda – PINKK Pécsi 424 87-71 (16-18, 23-21, 26-15, 22-17)

 

BEAC: Czank 3/3, Small 21/3, Boros 8, Mérész 10, Smith 26/6

 

Cserék: Dusanic 10/6, Juhász, Koch 9/9, Zsámár, Orosz Zs, Laufer, Szabó D.

 

Balogh Judit (BEAC): - A 9-es szám egy nagyon misztikus szám nekünk, egy hónapja is ezen a napon nyertünk Kozármislenyben, úgyhogy remélem, sok meccsünk esik majd a jövőben kilencedikére. Tartottam a mérkőzéstől, mert az utolsó két edzésen nagyon jól mozogtak a lányok, és ilyenkor szokott az lenni, hogy az edzés jó, a mérkőzés meg nagyon nem. Az első félidőben ez be is igazolódott, aztán a másodikban ugyanazt csinálták, mint az edzésen. Nagyszerű munkát végeztek, és külön jó volt, hogy mindenki, aki a cserepadról jött, hozzá tudott tenni a meccshez és a fiatalok is nagyon jól szálltak be a végén.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA