OSC: Vereség a BL-rangadón és a bajnokságban is

A világ alighanem legjobb vízilabda-csapatát, az olasz Pro Reccót egy magyar játékos vezette győzelemre az OSC-Újbuda ellen, amely a Vasas elleni fővárosi rangadón is kikapott. 

Az OSC gólgazdag mérkőzésen 17-14-es vereséget szenvedett a címvédő olasz Pro Recco vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek tizedik fordulójában.

 

A két együttes egymás elleni korábbi csoportmeccsén a címvédő olasz gárda 14-8-ra nyert vendégként. Az összecsapás ezúttal sem sokáig volt igazán szoros, az olasz sztárcsapat a második negyedben már négy góllal is vezetett, és ugyan az újbudai gárda egyszer felzárkózott egyetlen találatra, nem volt esélye a pontszerzésre.

  

A mérkőzés legjobbja Zalánki Gergő, az olaszok olimpiai bronzérmes magyar légiósa volt, aki kilenc lövéséből hat gólt szerzett.

  

Az újbudai gárda tíz meccs után így változatlanul 13 ponttal áll, legközelebb pedig március 29-én játszik BL-csoportmérkőzést, akkor a francia Marseille otthonában szerepel - írja az MTI.

  

A két nyolccsapatos csoportból az első négy-négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

  

Férfi Vízilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 10. forduló:

  

Pro Recco - Genesys OSC Újbuda 17-14 (5-4, 4-2, 3-4, 5-4)

  

Az OSC gólszerzői: Manhercz, Csacsovszky 4-4, Burián, Tóth M. 2-2, Vigvári Vi., Hárai 1-1

 

A hétvégén aztán a Vasas két góllal jobbnak bizonyult az OSC-Újbudánál a férfi vízilabda OB I-ben. A győztes hazai csapat találatainak a felét - négyet - Bátori Bence szerezte a szombat esti rangadón.

  

Vereségével Varga Dániel csapata a második helyen áll a bajnokságban.

 

E.ON férfi OB I, alapszakasz, 22. forduló:

 
A-Híd VasasPlaket - Genesys OSC Újbuda 8-6 (3-3, 1-1, 3-0, 1-2)

 

Az OSC gólszerzői: Burián 3, Csacsovszky 2, Hárai

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA