OSC-Újbuda: Új névadó szponzor és továbbjutás a kupában

Három éven át Genesys OSC-Újbuda néven szerepel a magyar bajnoki ezüstérmes vízilabda-csapat, amelyet évente 40 millió forinttal támogat a számítástechnikai vállalat. Az OSC közben a Magyar Kupában már a legjobb négy között jár.

Negyedikként az OSC-Újbuda jutott a férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőjébe, mert bár a BVSC-Zugló elleni párharc október 30-án játszott első mérkőzésén egy góllal kikapott, de a hazai visszavágón öttel nyert.

  

A keddi összecsapáson, a Nyéki Imre Uszodában a győztes újbudai csapatban Salamon Ferenc öt, Manhercz Krisztián pedig négy gólt lőtt. Korábban a címvédő FTC-Telekom Waterpolo, valamint a Szolnoki Dózsa és a A-Híd-VasasPlaket biztosította helyét a legjobb négy között.

 

Szerdán aztán kiderült, hogy az OSC a Szolnokkal, az FTC pedig a Vasassal találkozik majd a négyes soproni torna elődöntőjében, december 10-én.

 

BENU Férfi vízilabda Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

  
OSC Újbuda – BVSC-Zugló 12-7 (3-2, 4-3, 2-2, 3-0)

  

Az OSC gólszerzői: Salamon 5, Manhercz K. 4, Bundschuh, Burián, Vigvári Vince

  
Továbbjutott az OSC-Újbuda, 22–18-as összesítéssel


  

Új korszak kezdődött csütörtökön

  

Csütörtökön - ismét a Nyéki Imre Uszodában - pedig fontos bejelentést tett az újbudai vízilabda-csapat, amelynek új korszak kezdődött az életében egy jelentős névadó szponzor érkezésével. 

  

A klub mellé állt ugyanis az amerikai székhelyű Genesys számítástechnikai vállalat magyarországi leányvállalata, így az OSC a szombati, hannoveri Bajnokok Ligája-mérkőzésén már Genesys OSC-Újbuda néven ugrik már a medencébe. A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az egyesület három évre szóló megállapodást kötött a multicéggel, amely évi 40 millió forinttal támogatja majd a szakosztályt.

  

A cég számára egyébként nem ismeretlen a sporttámogatás, többek között az IndyCarban is van ilyen jellegű érdekeltsége.

  

Az együttessel kapcsolatban Varga Dániel vezetőedző elmondta, azzal, hogy feljutottak a Bajnokok Ligája főtáblájára, teljes egészében átalakították az edzésprogramjukat, mert rengeteg mérkőzést játszanak, gyakorlatilag két találkozó között csak a megfelelő regenerációra koncentrálnak.

 

A játékosként olimpiai bajnok szakember megjegyezte, a csapatot gyakorlatilag sikerült egyben tartani az előző idényhez képest, a játékosok egyénileg fejlődtek, ugyanakkor majd csak a következő találkozókon dől el, mire is számíthatnak a mostani szezonban, mert a BL-meccseken kívül az OB I-ben sorrendben a Vasassal, a Ferencvárossal és a Honvéddal csapnak össze.

  

A Genesys OSC-Újbuda jelenleg a OB I-ben és a BL főtábláján is százszázalékos, emellett bejutott a négy közé a BENU Magyar Kupában - írja az MTI.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA