OSC: Menetelnek a bajnokságban és a kupában is, négyen a válogatottban

Két fővárosi riválisát is legyőzte az A-Híd OSC-Újbuda együttese, amely a bajnokságban még mindig hibátlan, a kupában pedig már a négy között jár.

A hazai környezetben, a Nyéki Imre Uszodában játszó A-Híd OSC-Újbuda 18-12-re győzte le a BVSC-t a férfi vízilabda OB I hatodik fordulójában.

 

Az újbudaiak az első negyedben még bajba kerültek, hiszen a zuglói gárda 4-1-re is vezetett meglepetésre. Innen kapaszkodott fel Vad Lajos csapata, amely 1-0 után 6-5-nél vezetett újra, majd 7-6 után tudott végképp ellépni ellenfelétől.

 

Végül a 4-4 gólig jutó Burián Gergely és Manhercz Krisztián vezetésével 18-12-re győzött az OSC, amely ezzel hatodik meccsét is behúzta, így hibátlan mérleggel vezeti az OB I B-csoportját.

 

A-Híd OSC-Újbuda - BVSC-ZUGLÓ-MKB-Euroleasing 18-12 (3-4, 5-2, 6-3, 4-3)

 

Az OSC gólszerzői: Burián, Manhercz K. 4-4, Ubovics 3, Drasko Brguljan, Prlainovics 2-2, Bundschuh, Erdélyi, Hárai


 

Már a kupadöntő lesz a tét

 

Eközben pedig a kupában is menetel az újbudai csapat, amely a Honvéd ellen kettős sikerrel (14-5, 16-5) már a legjobb négy között jár. A Kőér utcai "odavágón" Drasko Brguljan volt az OSC legeredményesebb játékosa, míg a Nyékiben az 5 találatig jutó Sava Randelovic állt csapata élére.

 

A december 7-8-i elődöntőben a PannErgy-Miskolc lesz majd az A-Híd OSC-Újbuda ellenfele, míg a másik ágon FTC-Szolnok rangadót rendeznek.


 

Négyen a válogatottban

 

Märcz Tamás szövetségi kapitány hétfőn kihirdette a férfi vízilabda világligára készülő magyar válogatott 14 fős keretét. A vlv.hu szakmai honlap beszámolója szerint jövő kedden az oroszok elleni, budapesti találkozón 13 játékos ugorhat majd medencébe.

 

A zsúfolt nemzetközi versenynaptár miatt a kvalifikációs folyamatot jelentősen le kellett rövidíteni, ezért nem oda-visszavágós rendszerben játszanak egymással az együttesek, hanem mindössze három játéknapon bonyolítják le a csoportküzdelmeket. A magyarok az oroszok fogadása után február 11-én a franciák vendégei lesznek, december 17-én pedig szabadnaposak.

 

A négy európai selejtezőcsoport győztese a másodikokkal csap majd össze a negyeddöntőben, a B jelű négyesben szereplő magyarok továbbjutásuk esetén az A-csoportból Görögország, Olaszország és Georgia közül kapnak ellenfelet.

 

A március 17-i, egymeccses negyeddöntők győztesei jutnak a június 23. és 28. között sorra kerülő szuperdöntőbe. Ennek a mezőnyéhez további négy válogatott csatlakozik az interkontinentális selejtezőtornáról, melyet az Egyesült Államokban rendeznek április 28. és május 3. között.

 

A magyar válogatott kerete:

 

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

 

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA