OSC: Közleményt adtak ki a koronavírus-fertőzött játékosokról

Az OSC-Újbuda közleményt adott ki annak kapcsán, hogy az OB I-es vízilabda-csapat több tagja is pozitív Covid-tesztet produkált.

A közlemény változtatás nélkül olvasható az alábbiakban.

 

"Az augusztusi MK döntő elhalasztása után klubunk leteszteltette a teljes OB 1-es csapatot és a stábot. Mindenki negatív tesztet produkált, ezért folytattuk a munkát. Az augusztus 29-i bajnoki rajt előtti napon több játékosunknál is egészségügyi probléma jelentkezett, a játékosokat azonnal elkülönítettük, a Magyar Vízilabda Szövetség pedig elhalasztotta a találkozót. Ismételten teszteltük az egész csapatot és a stábot, a szűrés 10 darab pozitív eredményt adott.

 

Mindenki izoláltan várja a hatóságok iránymutatását. A klub a napokban fertőtlenítette az uszodát, így a létesítmény működése megoldott. A negatív eredményű játékosok még két szűrésen vesznek majd részt, a pozitív eredményt produkáló sportolóink a hatósági protokollt követve tartják be a karantént, és térnek majd vissza.

 

Az MVLSZ-nek nevekkel, dokumentumokkal alátámasztva pontos jelentést adtunk le, és kérvényezzük a soron következő bajnoki fordulóink elhalasztását. Amennyiben a sportolóink minden hatályban lévő szabálynak megfelelve vissza tudnak térni az edzésekre, elkezdjük szervezni az elhalasztott bajnoki találkozók pótlásának időpontjait, valamint a lehetőségeinkhez képest a legteljesebb mértékben felkészülünk a szeptember 26-27-re tervezett Magyar Kupa döntőre" - olvasható az újbudai vízilabda-csapat hivatalos Facebook-oldalán

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA