OSC-játékosokkal készül a válogatott az Európa-kupa döntőjére

Húszfős magyar férfi vízilabda-válogatott kezdi meg a felkészülést az Európa-kupa jövő heti nyolcas döntőjére, melyet Zágrábban rendeznek.

A Magyar Vízilabda-szövetség keddi közleményéből kiderül, Märcz Tamás szövetségi kapitány egymás közötti mérkőzéseken szeretné tesztelni a decemberben elfogadott szabálymódosításokat, ezért van szükség a nagyobb létszámra.  

 

- A berlini világkupán a most megnevezett keretből tizenkét játékos már élesben megismerkedett velük, nekik inkább frissíteniük kell az élményeket, a többiek először találkoznak a változásokkal. Néhány edzésre feltétlen szükség van ahhoz, hogy felvegye mindenki az új szabályok pörgősebb ritmusát – indokolt a szakember, aki jövő hétfőtől szerdáig a Komjádi Uszodában készül keretével, melyet azután 15 fősre szűkít.

 

Az A-Híd OSC-Újbuda OB I-es éllovas csapatát négy játékos (Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Kovács Gergő és Manhercz Krisztián) képviseli a bő keretben.

  

Märcz Tamás hangsúlyozta, az Európa-kupa előtti edzéseken célirányosan a megfelelő fizikai állapot elérésére helyezik a hangsúlyt, és igyekeznek elérni, hogy a játékosok minél gyorsabban alkalmazkodjanak az új szabályokhoz, illetve az első mérkőzéshez közeledve egyre inkább előtérbe kerül a Montenegró elleni játék is.

 

Az új szabályokkal – köztük azzal, hogy bizonyos esetekben rövidül a támadóidő, kevesebb lesz az időkérés, rövidebb a nagyszünet – a játék gyorsabbá válik, a csapatoknak kevesebb idejük lesz támadni, s ezzel több hiba adódhat.

 

A zágrábi Európa-kupa nyolcas döntőjéből három csapat kerül a világliga belgrádi Szuperdöntőjébe, melynek biztos résztvevője a rendező Szerbia. A világliga győztese elsőként szerez jogot a tokiói olimpiai indulásra.

 

Märcz Tamás elárulta, hogy a jövő héten megkezdi edzéseit egy B-válogatott is, amelyből a nyári Universiade-csapatba is bekerülhetnek játékosok. Ebben a keretben akár felnőttválogatott pólósok is szerepet kaphatnak – a névsort a szakmai stáb a napokban hozza nyilvánosságra. A csapatot – amelynek szoros lesz az együttműködése a válogatottal – Horváth János vezeti. (az MTI híre alapján)

 

A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete

 

Kapusok: Kardos Gergely (Szolnoki Dózsa), Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

 

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Bátori Bence (Szolnok Dózsa), Bedő Krisztián (PannErgy-Miskolci VLC), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hárai Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Kovács Gergő (A-Híd OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC-Újbuda), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pásztor Mátyás (BVSC-Zugló), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Varga Dénes (FTC-Telekom Waterpolo), Vámos Márton (FTC-Telekom Waterpolo), Zalánki Gergő (Szolnoki Dózsa)

 

Férfi Európa Kupa, nyolcas döntő (Zágráb), a program:

 

2019. április 5., péntek

 

Negyeddöntők:

 

15:00: MAGYARORSZÁG - Montenegró

 

16:45: Spanyolország - Szerbia 

 

18:30: Olaszország - Oroszország

 

20:15: Görögország - Horvátország

 

  

2019. április 6., szombat

 

15:00 és 16:45: Az 5-8. helyért

 

18:30 és 20:15: Elődöntők

 

 

2019. április 7., vasárnap

 

15:00: A 7. helyért

 

16:45: Az 5. helyért

 

18:30: A 3. helyért

 

20:15: Döntő

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA