Óriási OSC-bravúr: A címvédő Fradit kiejtve döntős az újbudai csapat

Egy kilenc másodperccel(!) a meccs vége előtt született Erdélyi-góllal győzött 10-9-re az OSC-Újbuda a Ferencváros ellen a Nyéki Imre Uszodában, így Varga Dániel csapata jutott a férfi vízilabda OB I döntőjébe.

Igazi ki-ki meccs várt a két csapatra a Nyéki-uszodában, hiszen 6-6-ra álltak a felek összesítésben és a vasárnapi találkozó győztese juthatott a fináléba.

 

Rögtön az első hazai akció góllal zárult (Hárai volt eredményes), majd Salamon 2-0-ra alakította az állást. Még az első negyedben az FTC szépített Zalánki révén, így 2-1-gyel fordultak a csapatok. 

 

A folytatásban az OSC 3-1-re, majd 4-2-re is vezetett, de a nagyszünet után a vendégek fordítani tudtak, 6- 4-re, majd 7-5-re is vezettek, így nagyon nehéznek ígérkezett a zárónegyed Varga Dániel csapatának.

 

De az OSC-Újbuda innen is megcsinálta! Manhercz kapáslövése, majd Erdélyi ötméterese talált utat a kapuba, majd egy, a Fradi által vitatott góllal már a hazaiak vezettek 8-7-re. Manhecz hatalmas góljával megint ellépett kettővel az újbudai gárda, de a Ferencváros Vámos és Zalánki találatával visszajött a meccsbe.

 

Amelyből kilenc másodperc volt hátra, amikor Erdélyi bevágta a mindent eldöntő gólt (10-9)! Ezzel az OSC-Újbuda jutott a döntőbe a férfi vízilabda OB I-ben.

  

A finálé az egyik fél második győzelméig tart majd. Az első meccsen a Szolnok lesz a házigazda, hiszen megnyerte az alapszakaszt.

 

Férfi vízilabda OB I, elődöntő, 3. mérkőzés:

 

OSC-Újbuda – FTC-Telekom Waterpolo 10-9 (2-1, 2-3, 1-3, 5-2)

 

Gólszerzők: Erdélyi 4, Manhercz 2, Burián 2, Hárai 1, Salamon 1, ill. Jansik Sz. 3, Zalánki 2, Varga D. 2, Vámos 1, Constantin-Bicari 1

 

Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9-6 az OSC javára

 

A döntő menetrendje:

 

Május 19. (szerda), 20:45: Szolnoki Dózsa - OSC-Újbuda

  

Május 22. (szombat), 16:30: OSC-Újbuda - Szolnoki Dózsa

  

Május 25. (kedd), 19:00 (ha szükséges): Szolnoki Dózsa - OSC-Újbuda

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA