Óriási meccsen született meg a MAC második playoff-sikere - videó

A MAC Újbuda hazai pályán egy góllal, 4-3-ra nyert a szlovák férfi jégkorongliga középszakaszának alsóházában a HK Nitra ellen.

Bár az első játékrészben nem esett gól, mindkét oldalon nagy helyzetek adódtak, komoly tempót diktált mindkét fél a MAC hivatalos Facebook-oldalának beszámolója szerint.

 

A játékot azonban igazán a második harmadra pörgették fel a csapatok, mindkét oldalon jöttek a helyzetek, és ezúttal a gólok is. A gólgyártást a Nyitra kezdte meg, Sheidl lőtt vissza fonákkal egy kipattanó korongot a hálóba a 24. percben. (0-1) Aztán emberhátrányban Nagy Krisztián és Klempa indultak meg a kapu felé, és bár előbbi próbálkozását még kivédte a vendégek portása, Klempa a hálóba vágta a pakkot (1-1)

 

Bő két percre rá újra vezetést szereztek a vendégek Kollár közeli góljával, de még ebben a percben jött az újbóli egyenlítés a MAC-tól: Chris Bodó lövésébe a kapu előtt kiválóan helyezkedő Schlekmann ért bele tökéletes érzékkel, újból egalizálva a mérkőzést (2-2).

 

A harmadik harmadban folytatódott a jó iramú hoki és a harmad ötödik percében Sofron emberelőnyös góljával már a hazai csapat szerezte meg a vezetést. Az 56. percben aztán Bucek kiegyenlített Versteeg passzából (3-3), ám másfél perccel a meccs vége előtt Klempa a kapus mamutja fölött bevágta a korongot a rövid felső sarokba (4-3).

 

20 másodperccel a vége előtt pedig élete egyik legnagyobb védését mutatta be Bálizs, parádés mozdulattal hatástalanítva a korongot és hozzásegítve a MAC-ot ahhoz, hogy otthon tarthassa a három pontot.

 

Az újbudaiak második sikerüket szerezték meg a Tipsport Liga alsóházi rájátszásában. 

 

MAC Újbuda - HK Nitra 4-3 (0-0, 2-2, 2-1)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA