Női kosárlabda: Tartalékosan is helytállt a BEAC az NB I élcsapata ellen

Az erősen tartalékos felállásban, döntően mezőnyemberekkel és csak magyar játékosokkal felálló ELTE-BEAC Újbuda két negyeden át tartotta a lépést a női kosárlabda NB I-ben harmadik helyen álló Győr ellen a Gabányi László Sportcsarnokban.

A január végéről, a győriek kérésére elhalasztott mérkőzés első negyedében nagyjából fej-fej mellett haladtak a csapatok, bár volt, hogy a BEAC hatpontos (18-12-s) előnyre is szert tudott tenni.

 

A második játékrész elején meglépett a hazai csapat (33-23), de a vendégek a félidő végére visszakapaszkodtak egy triplán belülre (35-32). 

 

A fordulás után viszont kidomborodott a tudásbeli különbség és a megfogyatkozott BEAC ereje is apadt, így a győriek el tudtak lépni ellenfelüktől, a végén pedig 21 pontos győzelmet arattak - az újbudaiak az ősszel 22-vel nyertek a Kisalföldön

 

Szégyenkezni viszont nem volt oka Balogh Judit csapatának, amelynek összesen kilenc játékossal, meghatározó magasemberei nélkül is volt tartása, és meg tudta nehezíteni az NB I egyik élcsapatának dolgát.

 

Balogh Judit: - Amikor a győri vezetők megkerestek a halasztási kéréssel, biztos voltam benne, hogy ez nekik lesz jó, és így is lett. Ők gyakorlatilag teljes csapattal tudtak kiállni, mi pedig folyamatosan fogyatkoztunk az eredeti meccsidőpont óta. Sajnos úgy érzem, hogy a nagy hal változatlanul megeszi a kis halat, és ez nem csak a pályán érvényes, hanem a pályán kívül is. Nem szoktam ezzel foglalkozni, de az első meccs alapján, ahol 22 ponttal győztünk, megérdemelt volna ez a találkozó egy tapasztaltabb játékvezetői hármast. Nagyon büszke vagyok a törpcsapatomra, Aprajafalván most is minden szép és jó – tudtuk, hogy ez lesz a mai meccs végkifejlete, ennél többet ebből nem lehetett ma kihozni. Gratulálok mindkét csapatnak! (beac.hu)

  

ELTE-BEAC Újbuda – UNI Győr MÉLY-ÚT 58-79 (18-17, 17-15, 14-27, 9-20)

 

BEAC: Koch 6/3, Czank 20/12, Boros B 7, Boros J. 14, Juhász 5/3

 

Cserék: Katona, Orosz 2, Dénes 2, Zsámár 2.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA