Női kosárlabda NB I: A BEAC az 5. helyért folytatja, a DVTK túl nagy falat volt

A papírformának megfelelően a DVTK is bejutott a legjobb négy közé a női kosárlabda NB I-ben, miután a negyeddöntő második meccsén, a Gabányi László Sportcsarnokban is legyőzte a BEAC-ot.

A miskolci együttes a negyeddöntő második, pénteki összecsapásán 13 ponttal nyert a BEAC vendégeként, ezzel 2-0-ra megnyerte a párharcot. A mérkőzés legjobbja a magyar válogatott hátvédje, a húszpontos Aho Nina volt.

 

Az újbudaiak a második mérkőzésen alaposan kitettek magukért és nem vallottak szégyent a nagyobb játékerőt képviselő ellenfelükkel szemben. Ötödik alkalommal nézett farkasszemet az idei évadban a két csapat, az eddigi négy találkozót a DVTK nyerte 20 pont feletti különbséggel.

 

Ezúttal viszont a BEAC a harmadik negyed kivételével partiban volt a miskolciakkal, és az utolsó játékrészben, négy távoli kísérlettel sikerült felzárkóznia és tisztes vereséget szenvednie a sokkal esélyesebb diósgyőriektől.

 

A BEAC az 5-8. helyért folytatja, méghozzá egy valódi fővárosi egyetemi párharccal, a TFSE-MTK csapata ellen, elsőként április 6-án, a Gabányiban.

  

Női kosárlabda NB I, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

 

E.ON ELTE BEAC - DVTK-Hun-Therm 63-76 (13-13, 14-28, 14-22, 22-13)

 

BEAC: Angyal 11/9, Vojtulek 12/3, Milkovics 6/6, Green 12/6, Radócz 7/3

Cserék: Koch 3/3, Katona, Zsámár 8, Tóth 4, Juhász

 

A párharcot 2-0-ra a DVTK nyerte.

 

Mészárosné Kovács Andrea (BEAC): - Először is gratulálok a DVTK-nak, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban! Azt gondolom, hogy a legelején, amikor a legerősebb DVTK volt fent, akkor is partiban tudtunk lenni, annak ellenére is, hogy mi ma nem fogtunk ki extra dobóformát. A második félidőben voltak hullámvölgyeink, ott volt egy szakasz, ahol sok pontot kaptunk rövid idő alatt. De volt annyi erőnk, hogy fel tudjunk zárkózni, és a lányok nem adták fel egy pillanatra sem, végig küzdöttek. Nagyon büszke vagyok a csapatra, úgy gondolom, hogy ez visz előre minket, és a jövő szempontjából mindenképpen előremutató volt a lányok mai teljesítménye. (beac.hu)

 

 4 ember és szöveg

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA