Női kosárlabda: "Elgurult" a BEAC győzelme a Vasas ellen

Szoros csatában, de kikapott (58-63) az ELTE-BEAC Újbuda a Vasas pasaréti otthonában, a női kosárlabda NB I 15. fordulójában.

Végig szorosan alakult a pasaréti csata, az első negyed után hat, a második után három ponttal vezetett a pontosabban célzó Vasas. 

 

A második félidő elején viszont felpörgette a tempót és jóval hatékonyabb is volt a BEAC, amely át is tudta venni a vezetést, 6 pontos fórban is volt (45-39), ám a hazaiak a harmadik játékrész végére visszakapaszkodtak, 46-46-ról indult a végjáték.

 

A hajrá komoly izgalmakat hozott, 59-58-as Vasas-vezetésnél időt kért Balogh Judit, próbált labdát szerezni a BEAC hét másodperccel a vége előtt, de ehelyett fault jött, a hazaiak sikeresen büntetőztek, majd a legvégén újabb két büntetővel eldöntötték a mérkőzést (63-58).

 

A gördülékeny csapatjáték gyakori hiánya és néhány rossz döntés ezúttal a nem a BEAC malmára hajtotta a vizet. Az újbudaiak legjobbja a dupla-dupláig jutó (14 pont, 13 lepattanó) Mérész Beatrix volt a II. kerületben. Folytatás szerdán, a Szekszárd ellen.

 

Balogh Judit (BEAC): - Kicsit úgy érzem, hogy a Vasas a hazai pálya minden előnyét élvezte. Nem volt nyilván szerencsés, hogy szerdán hosszabbításos meccset játszottunk egy nagyon késői időpontban. Ettől függetlenül ezt a meccset be kellett volna húzni és be is tudtuk volna húzni, hogyha azokban a pillanatokban, amikor nagyon fontos az, hogy a fej a nyakon legyen, akkor a fej a nyakon van. Sajnos nem volt a nyakon, hanem valahova elgurult a pálya valamelyik sarkába, és nem találtuk meg.

 

Vasas Akadémia – ELTE BEAC Újbuda 63-58 (20-14, 15-18, 11-14, 17-12)

 

ELTE BEAC Újbuda: Czank 3, Smith 9, Mérész 14, Small 17/3, Boros J. 8/3. Cs: Dusanic 4, Koch 3.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA