Női foci: A Kelen SC a hosszabbításban nyerte meg az év egyik legfontosabb bajnokiját

A Kelen SC női labdarúgó-csapata idegenben, egy, a hosszabbításban szerzett góllal győzte le a Szekszárdi UFC-t az NB I-ben.

A vasárnapi játéknap délelőtti mérkőzésén a Kelen SC az első félidő közepén hátrányba került, Vári Viktória talált a kapuba Szekszárdon.

 

Az újbudaiak azonban nagyszerűen hajráztak, a 70. percben Bernhardt Barbara egyenlített, majd a 92. percben Ónodi Vanessza góljával mind a három pontot elvitték a tolnai megyeszékhelyről.

 

A találkozót követően Kun István vezetőedző a megszerezhető győzelmek közül az egyik legfontosabbnak értékelte a Szekszárd ellenit, hiszen a tavalyi nagy rivális az esélyek alapján idén is közvetlen ellenfele lesz a Kelennek.

 

Mindkét csapat számára élet-halál kérdése volt ez a mérkőzés. Ennek megfelelően kezdődött a találkozó: tudtuk, hogy a Szekszárd nekünk fog jönni, de ennek ismeretében is sajnos nagyon idegesen kezdtünk, ami megmutatkozott a nagyon rövid időn belül begyűjtött három sárga lapban is. A kapott gól után megpróbáltuk egyre följebb tolni a játékunkat, magasabban elindítani a letámadást és kijjebb tolni a védelmi vonalunkat is, ez azonban csak nehézkesen sikerült.

 

A szünetben aztán átbeszéltük a dolgokat és így a második játékrészben már kiegyenlített volt a játék, és nagy örömömre a 70. percben az eredmény is, mert ekkor már úgy éreztem, hogy megérdemlik a lányok, hogy meccsben legyünk.

 

Az, hogy aztán a találkozó legvégén egy szép találattal megszereztük a győzelmet, az is a meccs legvégéig fenntartott munkamorál eredménye volt. Gratulálok a csapatnak, hatalmasat küzdöttek! - idézi a szakembert a kelesc.hu.

 

Győzelmével a XI. kerületi gárda a 7. helyen áll a 12 csapatos élvonalbeli bajnokságban, amelynek következő fordulójában a tavaly még szintén másodosztályú MOL Fehérvár FC lesz az ellenfél a csepeli Szabadkikötő SE sporttelepén, augusztus 27-én (kezdés 17:30-kor).

 

Simple Női Liga, 2. forduló:

 

Szekszárdi UFC – Kelen SC 1-2 (Vári V. 21., ill. Bernhardt 70., Ónodi 92.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA