Nézőszámok: A BEAC-é a legnépszerűbb kosárcsapat Budapesten

Az átlagnézőszámokat tekintve nincs népszerűbb kosárlabda-csapat a fővárosban az ELTE BEAC Újbudánál - derül ki egy nemrég megjelent statisztikából. 

A napokban jelent meg a legutóbbi, csonka évad nézőszámaira vonatkozó összesített táblázat a sportstatisztika.blog.hu oldalán, amely az öt látványsportágban vizsgálja évről évre a mérkőzésre kilátogatók számát.

 

A budapesti kosárlabda csapatok között az ELTE BEAC Újbuda végzett az élen, vagyis a mérkőzéseit a Gabányi László Sportcsarnokban játszó gárda a főváros legnépszerűbb kosárcsapata az átlagnézőszámok alapján. Az NB I-es együttes mérkőzéseire átlagosan 320 néző volt kíváncsi a 2019-2020-as évadban.

 

Mindez nemcsak azt jelenti, hogy a legnépszerűbb fővárosi klub a BEAC, de a női csapatok közötti oszágos "nézettségi versenyben” is előkelő pozícióban végeztek az újbudai lányok, akik kevéssel szorultak csak a 6. helyre ezen a képzeletbeli tabellán a Cegléd mögé.

 

Sőt, budapesti összevetésben, a női csapatokat tekintve felfértek a dobogóra: a BEAC-nál több nézőt csupán két kézilabdacsapat, az FTC és az MTK mérkőzései vonzanak. Mint a beac.hu cikkéből kiderül, a 2018/2019-es évadhoz képest átlagosan közel 100 nézővel több látogatott ki a Gabányi Sportcsanokba, BEAC-mérkőzésre az elmúlt szezon során.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA