Nem sikerült meglepetést okozni a MAFC-nak

Nem sikerült megszorongatnia a MAFC-nak a Kaposvárt a kosárlabda bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulóján, március 23-án. Öröm az ürömben, hogy a fiatal hazai utánpótlás-nevelésből elő lépett játékosok jól teljesítettek a pályán, és a pontok több, mint felét (43/70) hozták.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I
25. FORDULÓ
KAPOSVÁRI KK–MAFC 97–70 (23–17, 26–20, 26–17, 22–16)
Kaposvár, 700 néző. V: Földházi T., Kulcsár T., Gyuris P.
 
KAPOSVÁR: Wisseh 2, FODOR M. 11/3, FRAZIER 23/15, COOKE 15/3, SIMMS 16. Csere: Baki 6, PAPP P. 14/6, Grebenár 6, Kocsis Z. 2, Hock 2, Balázs. Edző: Fekete Ádám
 
MAFC: D. Smith 9/3, Misek 9, LAKITS 14/6, KOVÁCS Á. 8, Sihota 9/3. Csere: Poscic 9, Polyák 6, Molnár M. 5/3, Kucsora 1, Pápai. Edző: Garai Péter
 
Az eredmény alakulása: 3. perc: 4–6. 7. p.: 13–10. 12. p.: 30–17. 17. p.: 43–25. 22. p.: 51–40. 27. p.: 62–45. 32. p.: 79–56. 37. p.: 89–69
Kipontozódott: Smith (24. p.)
 
Az Achilles-inát fájlaló Hendlein Roland átöltözött, bemelegített, de aztán a kezdőben már nem kapott helyet Fekete Ádámtól, sőt, végül az egész meccset kiülte. Helyette Fodor Márton kezdett, az alacsony szerkezet azonban eleinte nem szuperált a legjobban. A találkozó elején egy darabig a vendégek vezettek, ám ezt követően a KKK egyetlen kezdőben lévő magasembere, Simms kénye kedvére fickándozott a vendég védők közt. Vezérletével át is vette a vezetést a hazai alakulat, s az első negyedet végül 23-17-re meg is nyerte.

 
A KKK a második etap elején tovább növelte előnyét, Baki hármasával már közte tizenegy volt. Nagy füttyszót kapott nem sokkal később a játékvezetői hármas a hazai publikumtól. A frissen beállt Papp Péterre fújtak rá fél percen belül két faultot, ám a fiatal kaposvárinak ez sem vette el a kedvét, nem sokra rá bepörkölt egy hármast, amit hatalmas ováció fogadott a lelátón. Hiába próbáltak meg mindent a vendégek, a letámadástól a zónáig, nem bírtak a hazaiakkal. Garai Péter kapott technikait reklamálásért a harmadik perc táján, ebből pedig Fodor büntetője és Grebánár duplája révén három pontot szerzett a KKK, amivel húszra hízott a különbség. Jött is az időkérés Garaitól, ekkor pedig elindult fölfelé kicsit a MAFC, s nagyszünetig le is dolgoztak nyolc pontot a hátrányukból.

 
A fordulás után folytatódott a hazai dominancia. A vendégek ugyan bátran játszottak, de sokszor védekezésben és támadásban sem tudták felvenni fizikailag a harcot. Állandósulni kezdett egy közel húszpontos kaposvári előny, a MAFC problémáit pedig tovább tetézte, hogy irányítójukat, Smitht a harmadik negyed közepe előtt egy perccel elveszítették, az amerikai ugyanis kipontozódott. A fővárosiak persze ezt követően is küzdöttek becsülettel, de nem találták a fogást a Kaposváron. A negyed végén Papp Péter ugrasztotta talpra a hazai szurkolókat egy félpályás, palánkos hármassal, amivel a különbség már a huszat is elhagyta.

 
Az utolsó játékrészt 75-54-ről kezdték meg a csapatok, s eleinte nem nagyon változott a játék képe. Aztán a MAFC egészpályás letámadása belehajszolta pár eladott labdába, valamint kihagyott dobásba a hazaiakat. A jó védekezésből pedig jött a jó támadás, zsinórban három triplával pedig 81-69-re feljöttek a fővárosiak. Fekete Ádám rögtön időt kért, ezt követően pedig hamar visszaállt a közte húsz. Frazier dobott be két hármast, Cooke pedig közelről talált be, a MAFC-nak pedig nem volt válasza ezekre. A legvégén a hazaiak junior korú játékosai is szóhoz jutottak, akik jó játékkal hálálták meg a bizalmat. A KKK végül 97-70-re nyert.
 
MESTERMÉRLEG
Fekete Ádám: – Végig koncentráltan játszottunk, s külön örülök annak, hogy a fiatalok is hozzátették a magukét. Nagyon fontos volt a győzelmünk. Péntektől a Szeged ellen készülünk, mert vasárnap is nyerni szeretnénk. Köszönjük az alapszakaszban végig mellettünk álló szurkolóink segítségét, nélkülük nem ment volna.
 
Garai Péter: – Megérdemelten nyert a Kaposvár, külön gratulálok fiatal játékosának, Papp Péternek.

 

forrás: bb1.hu, nemzetisport.hu, mti.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA