Nem sikerült az utolsó negyed

A második mérkőzésén döntetlent játszott az OSC a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörében: Bresciában az orosz Kazany elleni mérkőzés 11–11-es végeredménnyel zárult.

BAJNOKOK LIGÁJA, 2. SELEJTEZŐKÖR
F-CSOPORT (BRESCIA)

 
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–SZINTYEZ KAZANY (orosz) 11–11 (3–2, 5–2, 1–3, 2–4)
Brescia. V: Taylan (török), Margeta (szlovén)

 
OSC: Bisztritsányi – Hegedüs G., Salamon F. 2, Gór-Nagy 1, Seman 1, Bátori 1, Zalánki 1. Csere: Barabás B. (kapus), Kovács Gábor 1, Nikics 1, Drasko Brguljan 2, Nagy Á. 1, Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs

 
KAZANY: Makszimov, Antonov – Pleszkevics, Zinatullin, Ogyincov, Nyikolajenko 1, Bicskov 5, Magomajev, Nagajev 3, Latipov, Rizsov-Alenyicsev, Marelja 1, Sepeljev 1. Edző: Vlagyimir Fedorin
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 7/2

 
A pénteki, vártnál szorosabb, Crvena zvezda elleni egygólos győzelem után egy újabb siker gyakorlatilag a továbbjutást jelentette volna Vincze Balázs együttesének. Előzetesen azonban az oroszok elleni párharc jóval nehezebbnek ígérkezett, mint a szerb rivális elleni.

 
Ennek ellenére nagyon jól kezdett a magyar, csapat, amely a nagyszünetig jelentős előnyt szorgoskodott össze. Salamon Ferenc, Zalánki Gergő, Gór-Nagy Miklós, Lukas Seman, Nagy Ádám, Drasko Brguljan és kétszer Kovács Gergő talált be a nagyszünet előtt. Tehát nemcsak hogy eredményesen játszott az OSC, még a gólokat is jól elosztották a játékosok.

 
A harmadik negyedre azonban valami elfogyott a magyar csapatnál. Pontatlanná váltak a támadás-befejezések, a meccset pedig egy pillanatra sem adták fel az oroszok, akik szép lassan megkezdték a felzárkózást. Már csak 8–7-re vezetett az OSC, amikor Bátori Bence góljának köszönhetően mégis 9–7-es vezetéssel kezdte a záró szakaszt.

 

Ivan Nagajev az utolsó negyedben három góllal terhelte meg Bisztritsányi Dávid kapuját, gyakorlatilag neki köszönhető, hogy az orosz csapat fordított, majd miután Szlobodan Nikics még visszavette az előnyt a magyar együttesnek, a végén újra egyenlített a Kazany.

 
Vasárnap déltől az OSC a házigazda Brescia ellen száll vízbe. A mostani döntetlen gyakorlatilag azt jelenti, hogy azon a meccsen dől el a továbbjutás.

 

MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Rendkívül jól indult a találkozó abból a szempontból, hogy két negyed után már nyolc négyre vezettünk. A Szolnok elleni bajnokin és a Crvena zvezda elleni pénteki BL-selejtezőn is ez volt a tendencia, ahogy az is, hogy a harmadik negyedet nem úgy hozzuk, ahogy kellene. A kritikus pillanatok a szabaddobásos szituációknál adódtak, kilyukasztottak minket ezekkel a helyzetekkel, miközben a meccs elején hasonló szituációban nem voltak problémáink – az utolsó két negyedben viszont már igen.

 

forrás: nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA