Nem sikerült a visszavágó

Hiába az erős kezdés a Ferencváros ellen, nem sikerült visszavágnia a MAC-nak a jégkorong Erste Liga alapszakaszában december 1-én.

JÉGKORONG
Erste Liga
FERENCVÁROS–MAC BUDAPEST 4–3 (1–2, 2–1, 1–0)
Pesterzsébet, 360 néző. Vezette: Kókai, Soós, Muzsik, Váczi

 

FERENCVÁROS: Pleszkán – Hietämaki (1), Tuominen – Jászai, Owen – Jabornik, Korbuly – DUBEK 1 (1), Fliszár, TENDLER 2 (1) – Bödök, Virág (1), Németh A. (1) – Kovács, Könczei, Szappanos 1 – Inglis, Tóth Renátó, Farkas S. Edző: Greg Lindqvist

 

MAC BUDAPEST: Bálizs – Garát, Macaulay – Dudas (1), Pozsgay – Cunningham (1), Kovács B. Z. (1) – Tóth Gergely, Vokla – Klempa, Brown, Dansereau – Bodó C. 1, Nagy K. (1), Orban (1) – SOMOGYI 2, Terbócs, Kereszturi – Molnár D., Majoross, Tóth Richárd. Edző: Majoross Gergely

 

Kiállítások: 10, ill. 12 perc

 

Nagyon gyenge első harmadot produkált a hazai csapat, a MAC jégbe döngölte ellenfelét ebben a periódusban, gyakorlatilag eldönthette volna a meccset. Azonban a számtalan helyzetből csak két gólt lőttek: Somogyi Balázs a 3. percben szerzett vezetést, amit öt perccel később Christopher Bodó duplázott meg emberelőnyben. A kanadai-magyar csatárnak ez volt az első gólja új csapatában, amelyhez Brance Orbantól kapta az asszisztot. A zöld-fehérek eközben szenvedtek, az első kapura lövésük a 16. perc tájékán jegyezhettük fel, az első valamire való helyzetet pedig két perccel később. Csak a harmad végére támadt fel a csapat, részben Keegan Dansereau 2+2 perces büntetésének köszönhetően. Már az első kiállításából szépített a Fradi Szappanos Dávid találatának köszönhetően, és közel állt az egyenlítéshez a másodikban.

 
A középső játékrészre folytatódott az erőviszonyok kiegyenlítése, a MAC láthatóan megzavarodott attól, hogy hirtelen verseny lett a pályán. Somogyi Balázs azért ismét betalált, ezúttal emberelőnyből, de a harmad felétől felpörgette a tempót a hazai csapat, amely belelkesülten, a MAC viszont igen pontatlanul játszott. A játékrész hajrájában mindennek két gyors gól lett az eredménye, előbb Jereme Tendler, majd Dubek Vladimir köszönt be az ellenfélnek, kiegyenlítve az állást. A meccs egyik legjobbja az első 40 percben 30 lövést hárító Pleszkán József volt.

 
A harmadik harmadban sem talált vissza az elsőben mutatott játékához a MAC, miközben Tendler az 50. percben megszerezte második gólját. Ekkor vezetett először a Ferencváros. A gól után végképp tanácstalanná váltak Majoross Gergely játékosai, a Ferencváros lezárhatta volna a meccset, de sorra puskázta el a helyzeteit. Az utolsó percben lehozta kapusát Majoross, egy kékről eleresztett lövésbe Dansereau ért bele, a korong a kapuban kötött ki. Ezzel kezdetét vette egy negyedórás folyamat, amelynek során a játékvezetők többször is visszanézték az esetet, és végül nem adták meg a gólt. A hátralévő bő 35 másodperc alatt sem tudott a MAC egyenlíteni, így végül a Fradi három rendkívül fontos pontot szerzett, megelőzte a Csíkszeredát, elhúzott az UTE-tól, öt pontra megközelítette a MAC-ot.

 
MESTERMÉRLEG
Greg Lindqvist: – Örülhetünk, hogy az első harmadban nem dőlt el a mérkőzés. A második játékrészre fordulva szemléletet váltottunk, végre látszott a csapaton a küzdeni akarás. A végjátékban minden klappolt, és kis szerencsével begyűjtöttük a három pontot.
 
Majoross Gergely: – Erősen kezdtünk, domináltunk, azonban a sok kiállítás széttördelte a játékunkat. Sajnos talán ez csapatunk legnagyobb gyengesége, a jó kezdés után gyakran visszaesünk, és lekerülünk a helyes útról. A harmadik harmadban hátrányba kerültünk, és bár mindent megpróbáltunk, nem sikerült az egyenlítés.

 

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA