Nem bírta el kulcsemberei hiányát a BEAC a fővárosi rangadón

A TFSE-MTK fölényes győzelmet aratott az E.ON ELTE BEAC felett a női kosárlabda NB I 17. fordulójában.

Nehéz helyzetben várta a mérkőzést a BEAC, hiszen nem játszhatott az irányítója és egyben egyik legjobb játékosa, az amerikai Green, akinek a PINKK ellen elszenvedett bokasérülése nem jött rendbe, így csak "civilben" foglalt helyet a kispadon. A pontosabban védekező és dobó TF Pusztai vezetésével 6-8 pontos előnyt épített fel gyorsan magának, de Vojtulek és Tóth Franka visszahozta csapatát, a nagyszünetben 34-34 volt az állás.

 

A fordulás után azonban megint rosszul kezdett a BEAC, ráadásul a 28. percben elveszítette a kipontozódó Vojtuleket is, innetől kezdve pedig már nem volt esélye a felzárkózásra, mindössze egyszer tudott még tíz ponton belülre kerülni.

 

Ültek a hazai triplák, az újbudaiak közül pedig egyedül Tóth Franka volt képes tartani a lépést, de ez most nem volt elég a szoros eredményhez sem. A BEAC végül komoly, majdnem húszpontos pofont kapott a BKG elleni fontos találkozó előtt.

 

Némi öröm az ürömben, hogy Tóth Franka kiváló egyéni teljesítményének (17 pont, 10 lepattanó) köszönhetően bekerült a forduló válogatottjába.

 

TIPPMIX NŐI NB I. A CSOPORT, 17. FORDULÓ:

 

TFSE-MTK - E.ON ELTE BEAC 78 -59 (20-14, 14-20, 27-11, 17-14)

 

BEAC: Koch 5/3, Angyal 5/3, Vojtulek 19, Orosz 3/3, Tóth 17

 

Cserék: Benke, Katona 1, Milkovics 4, Radócz 2, Juhász 3

 

Mészárosné Kovács Andrea (BEAC): - Nem kezdtük jól a találkozót, a nagyszünetre azonban sikerült felzárkózni. Várható volt, hogy a harmadik negyedben a TF egy erős ötössel jön fel, számítottunk rá, de nem tudtunk reagálni erre, ismét pontatlanul kezdtük a játékrészt. Ana Vojtulek kipontozódása volt a kegyelemdöfés számunkra, onnantól mentálisan nem hittünk magunkban. Nem értem, hogy miért nem vállalkoztunk, vállaltunk el, olyan szituációkat, amelyeket gyakorlunk? Az első félidőben magasposzton még érvényesülni tudtunk, a másodikban már semmi sem valósult meg ebből. Ma nem működtünk csapatként és ezen változtatnunk kell a jövőben. (beac.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA