Nehezen bírt az Egis Körmend a MAFC-cal

A bajnokság 20. fordulójának egyik legsimább párosításának ígérkezett a MAFC és az Egis Körmend összecsapása, mégis sok meglepetést tudott okozni a MAFC.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, 20. FORDULÓ
MAFC–EGIS KÖRMEND 80–85 (19–18, 25–27, 21–13, 15–27)
Gabányi-csarnok, 700 néző. V: Pálla, Gál J., Vida B.
 
MAFC: M. SMITH 14/6, Misek 2, DUVNJAK 25/6, Sihota 6, POSCIC 20. Csere: Lakits 2, Polyák 7/3, Pápai, Kovács Ádám 4. Edző: Garai Péter
 
KÖRMEND: GIBBS 17/12, L. Smith 5, FERENCZ 8/6, Allen 11, CSORVÁSI 23. Csere: KROMAH 21, Dickerson, Németh Á. Edző: Gasper Potocnik
 
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–8. 8. p.: 13–18. 13. p.: 27–23. 17. p.: 35–35. 24. p.: 51–53. 28. p.: 61–55. 33. p.: 71–66. 36. p.: 71–73. 39. p.: 76–82
 
A bajnokság 20. fordulójának egyik legsimább párosításának ígérkezett a MAFC és az Egis Körmend összecsapása. A jó formában lévő, tabella második helyén álló vasiak látogattak a sereghajtó fővárosiakhoz. Ettől függetlenül a hazaiak abban reménykedtek, hogy a bemutatkozó Uros Duvnjakkal a soraikban jobb teljesítményre lesznek képesek, mint az utóbbi fordulókban. A túloldalon arról kellett döntenie Gasper Potocniknek, hogy hat légiósa közül melyik ötnek szán szerepet ezen a találkozón. Végül kisebb meglepetésre Parrish Petty mellőzése mellett döntött a szlovén tréner.

 
Nem indult túl nagy tempóban a mérkőzés, az első perceket leginkább kimaradt próbálkozások jellemezték. A körmendieknek sikerült hamarabb a holtpontról átlendülniük, az 5. percben már 6-16-ra vezettek Gibbs triplája után. Garai Péter időkérése viszont használt, mert a MAFC a debütáló Duvnjak hárompontosa után 7-0-s sorozattal kapaszkodott vissza 13-16-ra. Lendületben maradtak a hazaiak, míg a vasiak képtelenek voltak a gyűrűbe találni a negyed utolsó két percében. Duvnjak büntetőinek és Polyák két betörésének köszönhetően a budapestiek várhattak előnnyel a folytatást (19-18).

 
A folytatásban is a hazaiak játszottak jobban, 8-2-vel indították a második etapot. 27-20 után viszont Gibbs egymás után két hármast rámolt be, ezzel újra szorossá téve a mérkőzést. A fővárosi szurkolók már ugrottak Poscic kosaránál, de támadófault miatt a játékvezetők nem adták meg. A fordulás után Gibbs pedig a harmadik távoliját is behintette egy percen belül, ezzel 27-29-re módosítva az eredményt. A 15. perc magasságában felpezsdült a mérkőzés, egyre több kosár született. Innentől szinte folyamatosan a Körmendnél volt az előny. Úgy tűnt, hogy négypontos előnnyel vonulhat a szünetre Gasper Potocnik csapata, de a remekül játszó Duvnjaknak még a hátralévő kilenc másodperc elég volt arra, hogy bevágjon egy távolit (44-45).

 
Csorvási és Duvnjak kosárváltásait hozta a harmadik etap első három perce, majd Smith ziccerével sikerült egyenlítenie a MAFC-nak. Sokat a vezetésre sem kellett várniuk a hazai szurkolóknak. Duvnjak találta meg jól a palánk alatt Poscicot, aki értékesítette a ziccerét. Továbbra is lendületesen kosaraztak a hazaiak, aminek köszönhetően tovább tudták növelni az előnyüket. A Körmend sokszor inkább egyénieskedve próbálta megoldani az akcióit, és a védekezésük sem volt az igazi (65-58).

 
Ahogy az várható volt, megpróbált felpörögni a Körmend. Egy 6-0-s rohanás után egyenlítés közelébe kerültek a piros-feketék. Kromah dudaszóra bedobott duplája demoralizáló volt, de a válasz sem volt különb, amikor Kovács zsákolta be a labdát Csorvási fölött. A körmendi próbálkozásoknak a sikere a 35. percben lett meg. Előbb Csorvási egyenlített, majd Kromah szerzett labdából dobott könnyű kosara már a vezetést jelentette számukra. Nem adták olcsón a bőrüket a budapestiek, Duvnjak duplájával újra nyílt volt a találkozó. 76-77 után azonban Ferencz először egy betörésből, majd távolról talált be a támadóidő lejárta előtt. Később kiderült, hogy ez végleg eldöntötte a mérkőzést, hiába tett meg mindent a felzárkózás érdekében a MAFC (80-85).
 
MESTERMÉRLEG
Garai Péter: – Elindultunk egy úton, most úgy tűnik, jól sikerült az erősítés, s ahogy reméltük, Duvnjak megjelenésével akadtak olyanok, akiknek sokat javult a játéka. Ugyanakkor voltak, akiknek az egyéni teljesítménye még elmaradt a várakozástól. Élesebbnek kell lennünk, de az út jónak tűnik, s remélem, ha stabilizálódik a játék, meg tudunk kapaszkodni az élvonalban.
 
Gasper Potocnik: – Ha a szezon hátralévő részében is így játszik a MAFC, sok győzelmet arathat. Jól kezdtünk és jól is fejeztük be a mérkőzést, de közben ellenfelünk sok pontot szerzett lerohanásból, és a kettő-kettő elleni védekezésünk sem működött. A hajrában ezen változtatva tudtunk végül nyerni.

forrás: bb1.hu, nemzetisport.hu, mti.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA