Nagy győzelem: Szuper lett a MAC-Újbuda

A magyar bajnoki címvédő MAC Újbuda nyerte a jégkorong Szuperkupát, miután a Tüskecsarnokban rendezett vasárnapi mérkőzésen 3-2-re legyőzte a Fehérvár AV19 csapatát.

Telt ház, 2200 néző várta a rangadót. A fehérváriak 2007 óta az osztrák ligában, az EBEL-ben szerepelnek, és azóta csak elvétve mérkőztek meg magyar csapatokkal, míg az idén magyar bajnok MAC Újbuda az egy hét múlva rajtoló idényben a szlovák élvonalban szerepel a DVTK Jegesmedvékkel együtt.

 

Ezt megelőzően négy éve rendeztek jégkorongos Szuperkupát Magyarországon, akkor a fehérváriak diadalmaskodtak. 

 

Óriási hazai helyzettel indult a meccs, de Mac Carruth hárított, amikor pedig mindkét oldalon volt egy-egy kiállítás, Bodó Christopher könyörtelenül kihasznált egy fehérvári védelmi megingást. Folytatta a remeklést a magyar bajnok MAC-Újbuda, és a 10. percben növelte előnyét: Carruth az első lövést még védte, ám a kipattanót Orban Brance bevágta. Lassan felébredt a Fehérvár, és a 17. percben emberelőnyben Hári János a jól megjáratott korongot Bálizs Bence kapujába ütötte.

 

A második harmadban többet birtokolta a pakkot a Fehérvár, a hazaiak ellentámadásokra játszottak, ám gól nem esett.

 

A záró felvonásban mindkét oldalon hatalmas helyzetek maradtak ki, több lövés is a kapuvason csattant, majd az 50. percben Dudás Jesse passzát Bodó közelről kapura tette, majd a kipattanó korongot a hálóba továbbította. Másfél perc múlva szépített a Fehérvár, Erdély kiugrás után fonákkal emelt a kapuba, s bár a hajrában lehozta kapusát az EBEL-csapat, nem tudott egyenlíteni. (MTI)

Jégkorong, Roland Divatház Szuperkupa:

MAC Újbuda – Fehérvár AV19 3-2 (2–1, 0-0, 1-1)

Gól: Bodó (3., 50.), Orban (10.), ill. Hári (18.), Erdély (52.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA