Most sem adták olcsón a bőrüket

Bár az első negyed közepén elhúzott a Cegléd, a harmadik negyed végéig még a térdsérülés miatt korán kiváló Judie nélkül is nyílttá tudták tenni a meccset. A BEAC fiatal játékosaink számára pedig roppant tanulságos volt a találkozó, szokhatták az NB I keménységét, iramát.

BEAC-Újbuda – VBW CEKK Cegléd 68-88 (16-32, 19-20, 19-14, 14-22)

 

Gabányi csarnok, 150 néző. V.: Hernay, Balogh Gy., Jurák.

 

BEAC: Pál, Pusztai P. 6, Suppán 3, Szabó F. 2, BARNAI 6. Cs.: LELIK 21/15, György 4, Boros 7, László 2, KOCSIS 9, Király 3, Gocsman 5/3.

 

Cegléd: MEDGYESSY 14/3, Fister 3/3 , SKORICS 13, Nagy-Bujdosó 5/3, Makszimovics 6. Cs.: SCHLEMER 15, KATONA 22/3, Kobolák 3, Kernács, Serbán 5/3 Ruttner Zs. 2, Filipowicz V.

 

Barnai Judie, Makszimovics hóna alatt kibújva ügyes center kosárral kezdett, Medgyessy triplával. 6-5-ig sikerült tartani a lépést, majd a fiatal Fister triplája egy 14-2-es vendég rohamot indított útjára, és ebben sajnos az eladott labdák is közrejátszottak. Kiszorították lányokat a vendégek. Többször is nehézséget okozott a dobóhelyzet kialakítása, ezért érthető volt Balogh Judit időkérése. Büntetőivel Boros Dorka véget vetett igen hosszú kosárcsendnek, majd György Timi talált be szép lefordulás után. Sikerült kiegyenlítetté tenni a játékot, nem nőtt a különbség, állandósult a 10 pont körüli ceglédi vezetés. A negyed hajrájában a meccset remekül kezdő Judie egy szerencsétlen talajra érkezés után térdét fájlalva elterült a parkettán, úgy kellett levinni a pályáról. Ettől kicsit megzavarodtak a játékosok, szétesett a védekezés, Katona vezetésével pedig szinte minden támadásból kosarat szerzett, így tetemes előnyre tett szert a Cegléd.

 
Kocsis Fanni ügyes 2+1-es akcióval indította a második negyedet, de a 3 pontot hamar visszakapta a BEAC Nagy-Bujdosótól egy tripla formájában. Részsiker volt Suppán remek védekezése Skoriccsal szemben, valamint Fanni bátor, ügyes, eredményes játéka. A szakasz közepén Katona újabb kosaraival 20 pontra nőtt a hátrány. Ekkor Fanni, Gocsman Ágota és Lelik Réka pontjainak köszönhetően egy 10-1-es rohammal 10 pontra feljött a csapat. A félidő végén kissé paprikássá vált a hangulat, miután Réka ellen – talán túlzottan szigorúan – sportszerűtlen támadót ítéltek, majd pont ő kapott egyet a játék hevében, amitől felrepedt a szája, ez viszont megtorlatlan maradt a bírók részéről. A fokozódó hangulat sajnos nem a BEAC-nak kedvezett, a triplát szerző Serbán vezérletével a szünetre 17 pontosra nőtt az előny.

 

A kemény küzdelem szünet után is folytatódott, s egy újabb sajnálatos sérülés történt, Filipowicz Vandát kellett levinni a pályáról, úgy tűnt, neki a bokája sérült meg. Ellenfélen kezdett kiütközni a fáradtság, több labdát eladtak, tiszta közeli helyzetet is kihagytak, a BEAC a Réka kosaraival viszont újra erőre kapott. Sorra szórta a hármasokat, és 4 szép triplájával ismét 10 ponton belülre küzdötte vissza magát a csapat, miközben a fáradó vendégek rendre kihagyták helyzeteiket. A szakasz végül Ruttner Zsóka kosarával, és 12 pontos ceglédi vezetéssel zárult.

 

A záró szakasz két vendég találattal indult, majd közel 2 perc elteltével Pusztai Petra szép távoli duplával szerezte meg a BEAC első pontjait a negyedben. A lányokat felőrölte a Cegléd kemény, agresszív sok-sok ütközésre épülő védekezése. A hajrában nagyon visszaütött, hogy Judie-t hamar elveszítették. 26 pont is volt már a Cegléd előnye, amikor a hajrában sikerült kicsit “kozmetikázni” az eredményen, így 20 pontos vereséggel zárták a találkozót.

 
Balogh Judit: „– Maradt még tizenhét lehetőségünk arra, hogy meccset nyerjünk az alapszakaszban.”

 

Cziczás László: „– Fáradtan érkeztünk, ezért tartani lehetett attól, hogy a szokottnál gyengébben teljesítünk. Szerencsére megfelelő hőfokon kezdtük a meccset, így magabiztos győzelmet arattunk a kellemetlen stílusú BEAC ellen.”

forrás: beac.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA