Miskolci rangadót nyert meg a MAFC - videó

A mérkőzésig veretlenül álló Miskolc otthonából hozta el a pontokat a MAFC, így már pozitív a mérlege a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában.

A MAFC a félidőben még egypontos hátrányban volt a miskolci MEAFC otthonában (40-41), és nehezen bírt az amerikai Thorntonnal is, ám a fordulás után sikerült fordítania Hencsey Tamás csapatának.

 

Az újbudaiak legeredményesebb játékosa a 24 pontos Harazin Tamás volt, aki a 65-65 után indított vendégsorozatban is nagy szerepet játszott. Végül a rutinosabb MAFC 80-73-as győzelemmel abszolválta második sikerét az alapszakaszban. 

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és legfőképpen ahhoz, hogy nagyon fegyelmezetten, azt a taktikát, amit megpróbáltunk felépíteni, azt nagyon szépen lehoztuk, vissza tudtuk tartani az ellenfél gyors indításait, illetve a lepattanó csatát is meg tudtuk nyerni. Thornton kikapcsolását nagyon szépen megoldottuk az első félidőben, a második félidőben már kevésbé, de ezt tudtuk, hogy 40 percen keresztül nem lehet. Extra gólokat dobott a második félidőben, de a megfelelő pillanatban helyén volt az eszünk és a szívünk és végül meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Idegenben ez ellen a Miskolc ellen nem lesz senkinek könnyű dolga.

 

MEAFC-Miskolc-MAFC 73-80 (23-15, 18-25, 15-18, 17-22)

 

MAFC: Polgárdy, Lakits 4, Richmond 9/3, Tóth 15/6, Harazin 24

 

Csere: Csapai 10/6, Misek 10, Katona 8/6, Bordács

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA