Mesternégyes és tripla: Kettős magyar siker az EWHL-ben

A Hokiklub Budapest női csapata kétszer is legyőzte a hétvégén a lengyel Silesia Brackenst az EWHL-ben.

A szombati mérkőzésen a 11. percben Klaudia Chrapek szerezte meg a vezetést a lengyel csapatnak, de a 14. percben Huszák Alexandra találatával sikerült egyenlítenie az újbudai gárdának.

 

A 31. percben Karolina Pozniewska szerezte vissza a vendégvezetést, ami azonban nem sokáig, a 37. percben ugyanis Kaitlin Lowy találatával ismét egalizált a KMH. Amely a harmadik harmadban átvette a vezetést, majd Huszák Alexandra duplájával el is döntötte a találkozót (4-2).

 

Hokiklub Budapest - Silesia Brackens 4-2 (Huszák 14., 42., 50., Lowy 37., ill. Chrapek 11., Pozniewska 31.)

 

A vasárnapi mérkőzésen már jóval egyértelműbb győzelmet arattak a magyar lányok, ráadásul kapott gól nélkül hozták a második 60 percet. A vezetést a 23. percben Huszák Alexandra góljával szerezte meg a Hokiklub Budapest, majd Dabasi Réka kétszer is kapuba talált.

 

A 30. percben Jókai-Szilágyi Kinga találatával már 4-0 volt az állás, hogy aztán a 32., a 48., és 53. percben is a kapuba találó Huszák Alexandra klasszikus mesterhármassal állítsa be a 7-0-s végeredményt. A 24 éves magyar válogatott csatár a két mérkőzésen összesen hétszer zörgette meg a lengyel hálót! 

 

Hokiklub Budapest - Silesia Brackens 7-0 (Huszák 23., 32., 48., 53., Dabasi 27., 29., Jókai-Szilágyi 30.)

 

- Nehéz ellenfél látogatott hozzánk a hétvégén, kemény küzdelmet, és jó védekezést mutatott be a Silesia csapata. A lányok hamar megtalálták az ellenfél gyenge pontját, ami után nem lehetett őket megállítani. Maximálisan elégedett vagyok az emberhátrányban és emberelőnyben végzett munkánkkal! - értékelte Mika Väärälä vezetőedző a hétvégi dupla sikert.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA