Mesteri tripla: A KMH női csapata megvédte címét az EWHL-ben is - videó

A magyar bajnokság és az EWHL Szuperkupa után az EWHL bajnoki sorozatát is megnyerte a KMH női felnőtt csapata, amely Ausztriában a MAC Budapest gárdáját múlta felül a történelmi magyar "házi döntőben".

Február utolsó hétvégéjén került megrendezésre a női EWHL jégkorong-sorozat Final Four tornája az ausztriai Spittal an der Drau városában. A Hokiklub Budapest női felnőtt csapata mellett a szintén magyar MAC Budapest, a kazah Aisulu Almaty és az olasz EV Bozen Eagles együttese is bekerült a legjobb négy közé.

 

A Hokiklub Budapestnek tavaly sikerült az első helyet bezsebelnie és ezúttal is hasonló céllal érkezett Ausztrába, ahol végül idén is győztesként zárt a MAC Budapest elleni döntőben. Az pedig, hogy két magyar csapat játssza a döntőt, először fordult elő a sorozat történetében!

 

A finálé komoly izgalmakat hozott, mindkét fél felvállalta a bátor támadójátékot. Az első harmad végén született meg a Hokiklub Budapest első találata Szamosfalvi Petra révén, a MAC azonban a második játékrészben Rónai góljával egyenlített. A 36. percben aztán Huszák Alexandra góljával ismét átvette a vezetést a KMH, amelyet a harmadik harmad végéig meg is tartott a csapat.

 

A Hokiklub Budapest női csapata így megvédte bajnoki címét az EWHL-ben és a magyar bajnokságban, illetve aranyérmet szerzett az EWHL Supercup-ban. Ezzel a KMH pedig történelmet írt, hiszen eddig csak a bécsi EHV Sabres Vienna-nak sikerült ilyen "mesterhármast" elérnie.

 

EWHL Final Four, döntő:

MAC Budapest – KMH Budapest 1-2 (Rónai 26., ill. Szamosfalvi 19., Huszák 36.)

 

A teljes mérkőzés felvétele megtekinthető a csatolt videóban!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA