Megnyerte a középszakaszt a MAC

A liga két éllovasa izgalmas, változatos csatát vívott a középszakasz-győzelemért, és az első választás jogáért,  ami végül a fővárosiaknak sikerült.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
KÖZÉPSZAKASZ
FELSŐHÁZ
DVTK JEGESMEDVÉK–MAC BUDAPEST 2–5 (1–1, 1–3, 0–1)
Miskolc, 1900 néző. V: Halassy, Soós D., Muzsik, Váczi

 

DVTK: Adorján – Kiss-Rusk, Leppanen – Láda B., Rantanen – Joe 1, Vojtkó – Bernáth – MAGOSI B. 1 (1), Miskolczi, Berta – Pavuk, Sakaris, Vas – Hajós, KULMALA (2), Tóth A. – Tóth Gergő, Köllő, Albert T. Edző: Mikael Tisell

 

MAC: BÁLIZS – Pozsgai 1, Macaulay 1 – Dudas, Cunningham (1) – Garát, Kovács B. – Tóth R., Vokla – Klempa (1), Mansson, DANSEREAU 1 (1) – BODÓ (2), BROWN (3), ORBAN B. 2 – Terbócs, Nagy K., Somogyi (1) – Tóth Gergely, Majoross B., Keresztury. Edző: Majoross Gergely

 
Kiállítások: 8+10 perc fegyelmi (Pavuk), ill. 10 perc

 

Az Erste Liga középszakasza a felsőházban is az utolsó pillanatig, mérkőzésig tartogatott izgalmat, hiszen vasárnap este az előző kiírások két döntőse egymás között dönthette el az első hely, és így a legjobb ellenfél-választási pozíció sorsát. A csapatok azonnal nyomatékosították, hogy csak a győzelem elfogadható mindkét oldalon, hiszen nagy lendülettel, gólra törően kezdték a meccset. Az edzők azt kérhették, hogy a lehető legegyszerűbb játékot hozzák a hokisok, akik ennek eleget is tettek. Ennek megfelelően nagy iramú, lüktető csata alakult ki, és némi meglepetésre az első öt percben Adorjánnak volt több védeni valója, a 8. percben viszont kimaradt az addigi legnagyobb helyzet. Pavuk maradt egyedül Bálizzsal szemben, kivárt, csak azután lőtt, de a kapus a helyén volt. A 9. percben a meccs első emberelőnye a Jegesmedvéké volt, amelyet a vendégek kivédekeztek, többek között Bálizs két bravúros védésével. A 15. percben 4-3 ellen támadhatott a MAC, és ezt a lehetőséget ki is használták: Pozsgai a kék vonal közeléből lőtt a jobb alsó sarokba (0-1). A gól lendületbe hozta a fővárosiakat, a következő cseréket megnyomták, de Adorján jól állta a sarat. Az utolsó másfél percet a hazaiak előnyben játszhatták, ami egy perc múlva kettős fórrá változott. Tíz másodperccel a lefújás előtt ezt Magosi váltotta gólra, miután az alapvonal mögül kapott korongot kapásból vágta a hosszú sarokba (1-1).

 

A második harmadnak másfél percnyi miskolci előnnyel futottak neki a csapatok, de ez végül nagy izgalmakat nem hozott. A 24. percben újabb emberelőnyös góllal átvette a vezetést a miskolci csapat: Joe teljesen egyedül maradt a támadó harmad közepén, és zavartalanul bombázott a kapuba (2-1). A gól után egy rövid kusza periódus jött, ekkor a csapatok egymás hibáiból éltek, így helyzetek sem nagyon akadtak. Az élvezetesebb játék a harmad derekán tért vissza, ismét szép megoldásokat láthattak a szurkolók mindkét oldalon. A 32. percben éppen kivédekeztek egy emberhátrányt a házigazdák, amikor Macaulay kapta a korongot a harmad közepén, lövése egy blokkolni akaró miskolci boton felperdült és a gólvonal mögé hullott (2-2). Négy perc múlva ismét a MAC-nál volt az előny: Brown oldalról leadott lövése Adorjánról középre, az üresen érkező Orbanhoz pattant, és neki nem volt nehéz dolga az üres kapuba passzolni (2-3). Másfél perccel a vége előtt Orban lőhetett közelről, a korong a miskolci hálóőrről éppen hozzá pattant vissza, a csatár másodjára már betalált, de a kapu elmozdult. A játékvezetők videóztak, majd megadták a gólt (2-4).

 

A harmadik játékrész nagyon izgalmasnak ígérkezett, és nem is kellett csalódni. Hatalmas küzdelem alakult ki, nagy helyzetek követték egymást mindkét kapu előtt, és ebből a vendégek jöttek ki jobban. A 44. percben Brown és Dansereau passzolta ki a hazai védelmet, és végül a korábbi miskolci kedvenc lőtt közelről a kapuba (2-5). A gól megfogta a bajnokot, ekkor a MAC támadott többet, de nem tudtak élni a lélektani előnnyel. Ezt követően a hazaiak igyekeztek felpörgetni a játékot, de a vendégek védelme masszívnak bizonyult. A 48. percben a vendégek veszni hagytak egy emberelőnyt. A hátralévő időben nagy harc folyt minden egyes korongért, ám a jegesmedvék mentek előre, de az alapszakaszban látott hatékony támadójáték ezen az estén valamiért nem működött, és végül nem találtak fogást a MAC védelmén. A bajnok egyetlen rendes játékidős hazai vereségével bukta a középszakasz-győzelmet, így a MAC választhat először ellenfelet a rájátszásra.

 

MESTERMÉRLEG
Mikael Tisell: – A lényeget kár szépíteni, nem sikerült nekünk ez a mérkőzés. Különösen a második felvonás végét rontottuk el, és kerültünk nagy hátrányba. Ennek ellenére nem adtuk fel a csatát, de a várva várt fordulatot nem tudtuk elérni.

 

Majoross Gergely: – Szinte mindent sikerült megvalósítanunk az elképzeléseinkből ezen a találkozón. Nagyon kevés lehetőséget adtunk a Jegesmedvéknek, ráadásul kiválóan működött az emberelőnyös és az emberhátrányos helyzetben is a játékunk. Kitűnően védett a kapusunk is, és ez a jégkorongban mindig nagyon fontos.

 

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA