Marco Rossi fia Újbudára igazolt! - nyolc távozót is bejelentett az OSC

Nyolc távozót (köztük magyar válogatottakat) és több érkezőt is bejelentett a férfi vízilabda OB I-ben a második helyen végzett OSC-Újbuda. Utóbbiak között van a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a fia, Simone is.

Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Dala Döme, Lévai Márton, Manhercz Krisztián és Szűcs Dániel személyében összesen nyolc játékos távozását jelentette be csütörtökön a bajnokságban és a Magyar Kupában - a Ferencváros mögött - is a második helyen végzett OSC-Újbuda férfi vízilabda-csapata.

 

Lesznek azonban érkezők is az élcsapatnál, amely - szakítva eddigi metódusával - külföldi pólósokat is igazol.

 

- Három éves ciklus ér most véget a klubnál. Ezalatt a három év alatt öt döntőt játszott a csapat, ami nagy siker. De talán ennél is fontosabb, hogy számtalan nagy csatát vívtak meg a játékosok és az edzők. Köszönjük az elmúlt éveket azoknak, akik most távoznak. Sok változás lesz a csapatnál, bár sokan maradnak - a rutinos játékosok, illetve a fiatalabb tehetséges játékosok közül is - mégis szinte új csapat indul majd a jövő évi bajnokságban. Lesznek külföldi játékosai is az OSC-nek, úgy érezzük, hogy tudnak olyan pluszt hozni a játékban, hozzáállásban, hogy aki beleillik a csapatba és szívesen jön, az csak erősíthet minket. Nem szabad elfelejteni az utánpótlást, lassan kezdenek felnőni olyan fiatalok, akik előbb-utóbb részei lehetnek a felnőtt csapatnak. Az érkező játékosok tehetségesek és fiatalok, ez nem azt jelenti, hogy ki van kövezve az útjuk, de mindenkinek megvan a lehetősége, hogy elérje a célját.
 
Nehéz megfogalmazni a célt, hiszen nem ismerjük még pontosan a többi csapat végleges keretét, én a második és a hatodik hely közé sorolnám a jövő évi OSC-t, tehát az elsőszámú cél a négy közé jutás lesz. 
 
Örülök, hogy az egyik legjobb vezető edző dolgozik a csapattal és hogy marad Varga Dániel a klubnál. Fontosnak tartom és kiemelném Kovács Róbert érkezését, aki másodedző lesz a felnőtt keretnél - nyilatkozta Cseh Sándor, az OSC szakmai vezetője a keret átalakulásáról és a következő év céljairól.

 

Az új játékosok között egy ismerős név is szerepel: Simone Rossi az olasz Serie A-ban bronzérmes Circolo Canottieri Ortigia csapatánál szerepelt eddig, de a következő idényben már az újbudaiak színeiben ugrik majd medencébe. A 30 éves vízilabdázó a magyar labdarúgó-válogatottat irányító Marco Rossi fia.

  

Néhány éve nevetve mondtam apámnak: ha egy kicsit erősebb lettem volna a saját sportágamban, talán eljöhettem volna veled Budapestre vízilabdázni! És íme, a sors néha csodálatos dolgokra képes!

Nyilvánvalóan befolyásolt a döntésemben az is, hogy közelebb lehessek apámhoz. Ő már tíz éve van Magyarországon, és ahányszor látom őt énekelni a magyar himnuszt, kiráz a hideg… Olaszok vagyunk, de Magyarország befogadott minket és ezért örökké hálásak leszünk. Most élőben nézhet majd engem, én pedig a magyar labdarúgó- válogatottat! Ez tökéletes!

És még csak annyit: Hajrá, OSC! Hajrá, magyarok!

 

– mondta az ifjabbik Rossi a vlv.hu-nak.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA