Maratoni csata utáni itt a HARMADIK SIKER!

Rekordhosszúságúra, közel két órásra nyúlt, gigászi csata végén 13 ponttal verte meg a BEAC a PINKK-Pécsi 424 együttesét. Így három győzelemmel várhatják a kiesés elleni harcot.

NŐI KOSÁRLABDA NB I
21. FORDULÓ
BEAC ÚJBUDA–PINKK PÉCSI 424 81–68 (23–23, 8–13, 24–16, 26–16)
Gabányi-sportcsarnok, 120 néző. V: Kulcsár, Bognár T., Goda
 
BEAC: LELIK 16, SÜLE 22/12, Suppán 6, Kocsis F. 2, BARNAI 16. Csere: SZABÓ F. 6, Pál 4, Pusztai P. 6, Király L., Boros D. 3, László. Edző: Balogh Judit
 
PINKK: Ruják 7, Benke, ENGELMAN 14/3, Markovics 10, BOZÓKI 13/3. Csere: Kovalcsik 2, Risztics 6/6, GÉMES-SAROK 13/3, Sánta 3, Zsilinszki, Martonosi, Szabó II D.. Edző: Halmai Gábor
 
Az eredmény alakulása: 4. perc: 7–6. 8. p.: 19–17. 13. p.: 27–29. 17. p.: 29–31. 24. p.: 45–45. 28. p.: 55–49. 33. p.: 60–55. 39. p.: 72–64
Kipontozódott: Markovics (32. p.), Risztics (39.p.), Lelik (40.p.), Ruják (40. p.), Engelman (40. p.), Sánta (40. p.)
 
Engelman egy értékesített büntetőjével indult a találkozó, majd Judie szép horogdobásával születtek a BEAC első pontjai. Ő szerezte az első hat pontot, míg a másik oldalon főleg a pécsiek amerikai kisembere élt. Judie két jó büntetőjét és Fanni indításgólját követően 11-8 volt a fővárosi lányok javára. Sajnos gyorsan jött öt pécsi pont, majd Fanni kapta meg a harmadik személyijét és kényszerült a padra. Réka betörésből és büntetőkből szerzett négy pontot, Suppi betörése után pedig újra négy ponttal vezettek a hazaiak (19-15). Ezúttal sem sikerült sajnos növelni az előnyt, Gémes-Sarok és Bozóki pontjaival lett újra egál (19-19). Rengeteg volt a fault, így szinte minden második támadásban a vonalról születtek a pontok. Réka harmadik faultja után Ruják büntetőivel, pár másodperccel a vége előtt 2 pontos PINKK előnyt jegyeztek, ám Réka gyakorlatilag végigkígyózott a pályán és a dudaszóval egyidőben szép kosarat dobott, így 10 perc után 23-23 volt az állás.

 
Petra váltotta a faultproblémákkal küzdő Rékát, rögtön szép tempóval nyitott. A másik oldalon két gyors pécsi pont jött, majd a befutó Suppi kapott pontos labdát Judietól. 29-29-es állásnál befagyott az eredményjelző, 6 perc alatt mindössze 6-6 pontig jutottak a csapatok. Balogh Bubu időkéréssel próbálta elérni, hogy elmozduljon csapata a holtpontról, de ez Markovic tempója révén a PINKK-nek sikerült előbb. Erre Szandi még szép, sarokból dobott tempóval felelt, utána viszont minden BEAC-os labda kiszédült a gyűrűből, míg a vendégeknél beestek még az emberről dobott labdák is. Így a félidőben az addigi legnagyobb, 5 pontos vendégelőnyt könyvelhettek el (31-36).

 
Judie csinálta meg magának a helyzetet a negyed elején, de sajnos a következő támadásból Gémes-Sarok emelt be egy triplát. Bozóki szerzett leindítás után a palánk alól duplát, így 8 pontra hízott a vendégek előnye (33-41). Jókor jött Réka tempója, de sajnos Bozóki is betalált, így maradt a 8 pont oda (35-43). Mau állt bele némi gondolkodás után a triplába, majd egy labdaszerzés után rohanásból Réka-Dorka összjátéka ugrasztotta talpra a közönséget. Sánta talált be az emberek gyűrűjében (40-45), a hazai csapatnál viszont Flóri kapott tisztán labdát a palánk alatt (42-45). Mau triplája után újra egyenlő volt az állás (45-45). Büntetőkkel tudott a BEAC lélegzetvételnyi előnyt kiharcolni (51-47), majd a többszöri büntetőpárbaj után 55-49-nél, egy Kovalcsik ellen megítélt sportszerűtlen fault után a PINKK kért időt. Réka kihagyta a megítélt büntetőket, Maura pedig a másik oldalon szintén sportszerűtlent fújtak. Gémes-Sarok egy büntetőt értékesített, majd Bozóki dobott be egy tempót, így 55-52-vel fordultak az utolsó negyedre.

 
Markovic duplája után minimálisra olvadt a fővárosiak előnye a záró negyed első pillanataiban. Mau dobott fontos triplát, majd Flóri harcolt ki támadót Markovic ellen, aki ezzel elsőként pontozódott ki a rengeteg faultot hozó mérkőzésen. Szandi látta meg a helyzetet, majd egy jó Ruják büntető után Judie dobott egyet, és 8 ponttal tudtak ellépni a záró negyed elején (63-55). Korai lett volna győztest hirdetni, hiszen a PINKK-nek nagyon kellett a győzelem, így Rustic kígyóteres triplája után ismét a BEAC nyakán loholtak a vendégek (65-63). Jött is Balogh Judit időkérése, majd a csapatkapitány, Mau nagy pillanatai. Először végigvitte és szép tempót dobott, majd a dudaszó pillanatában engedett el egy mértani pontosságú triplát- 70-63-ra sikerült ellépni, miközben Gémes-Sarok egy büntetőt dobott csak be. Judie befordult a palánk alá, Réka pedig Rusticot pontozta ki, és értékesítette a két megítélt szabaddobást. Ekkor hajszálpontosan az őszi mérkőzés végeredménye: 74-64 állt a táblán. Büntetőpárbajba torkollott a maratoni hosszúságú rangadó vége, sorra pontozódtak ki a játékosok. A hazaiak közül Réka, a másik oldalon öt játékos is a padon fejezte be a meccset. Bár jó pár büntetőt kihagytak a fővárosiak, a vendégek keze is megremegett. A különbség folyamatosan nőtt, és Flóri utolsó büntetői után 81-68-nál fújták le a játékvezetők a majd kétórás meccset.

 
Míg a múlt héten, az MTK Budapest ellen a remek dobóforma, most a megalkuvást nem tűrő harciszellem és egymásért való küzdeni tudás hozta meg a győzelmet. A BEACOS lányok a három győzelmet követően a PINKK-kel, valamint az MTK Budapest csapatával harcolnak majd a bennmaradásért.
 
MESTERMÉRLEG
Balogh Judit: – Angyalok és démonok egyben, imádnivalóak!
Halmai Gábor: – Gratulálok a BEAC-nak. Puhán és dekoncentráltan játszottunk. Sajnos többet foglalkoztunk a kelleténél az ítéletekkel és a külső körülményekkel.
 
forrás: beac.hu, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA