Már továbbjutott az OSC

A házigazda A-Híd OSC-Újbuda a második meccsét is megnyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, ezzel már biztos továbbjutó. Petik Attila együttese – miután pénteken 12 góllal legyőzte a Glyfadát a budapesti Nyéki Imre Uszodában zajló tornán – szombat este a Canottieri Napolit verte meg 11–7-re, ennélfogva vasárnap 13 órától a Marseille ellen a csoportelsőség a tét.

Szívósan tartotta magát a vendégegyüttes, olyannyira, hogy az elején 1–3-ról egyenlített. Az OSC védelme azonban – élén Bisztritsányi Dávid kapussal – jól működött, s a nagyszünetig 6–3-as vezetésre tett szert a magyar csapat. Az olaszok durvasággal próbálták meggátolni a hazai sikert, ám hiába, az OSC stabil játékkal, eredményes támadásokkal végül négy góllal diadalmaskodott.

 
FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR
A-Híd OSC-Újbuda–Canottieri Napoli (olasz) 11–7 (1–0, 5–3, 2–2, 3–2)
Nyéki Imre uszoda, 250 néző. V: Naumov (orosz), Rakovics (szerb)
 
OSC: Bisztritsányi – SALAMON F. 4, Erdélyi, Randjelovics, Ubovics, Drasko Brguljan 2, TÓTH M. 2

Csere: Barabás (csere), GÓR-NAGY 1, Kovács Gábor 1, Hegedüs G., Bundschuh 1, Seman
Edző: Petik Attila
 
NAPOLI: Vassallo – Dolce, GIORGETTI 2, Buonocore, Velotto, Di Martire, Campopiano 1
Csere: Rossa, Del Basso 1, Confuorto, LAPENNA 3, Borrelli, Esposito
Edző: Paolo Zizza
 
Gól – emberelőnyből: 10/6, ill. 8/4
Gól – ötméteresből: –, ill. –
Kipontozódott: Buonocore (28. perc), Di Martire (30. perc)
 
MESTERMÉRLEG
Petik Attila: – Tipikus olasz mérkőzés volt, mindent bevetett ellenünk az ellenfél, és bár készültünk rá, mégis megéltek belőle egy ideig. Ahogyan lenyugodtunk, két-három lefordulással és néhány kapáslövéssel megléptünk, és utána már hiába próbálkoztak a nápolyiak, hátul végig stabilak tudtunk maradni, így a győzelmünk nem forgott veszélyben.
 
Paolo Zizza: – Nehéz mérkőzés volt, az OSC a selejtezőcsoport legerősebb csapata, megérdemelten nyert. Egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zártuk a tornát, a sorsunk innen már nem a mi kezünkben van.

forrás:MTI, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA