Már nem száz százalékos az OSC mérlege

A férfi vízilabda ob I október 19-i rangadóján a pályaválasztó A-Híd OSC-Újbuda 11–11-es döntetlent játszott a ContiTech Szeged Diapolóval.

A-HÍD OSC ÚJBUDA–CONTITECH-SZEGED-DIAPOLO 11–11 (3–3, 4–3, 1–0, 3–5)
Budapest, Nyéki uszoda, 200 néző. Vezette: Vogel, Veilandics

 
OSC: Bisztritsányi – Hegedüs G. 1, BÁTORI 3, Gór-Nagy M. 1, Nikics, SALAMON 4, Zalánki. Csere: Barabás (kapus) Seman, Brguljan, Német T., Kovács G. 1, Bundschuh, Juhász 1. Edző: Vincze Balázs

 
SZEGED: Meixner – MANHERCZ K. 2, Sedlmayer, Pellei, Sánta, Kiss Cs. 1, Chilkó. Csere: Vukicsevics 1, BASZARA 3, Manhercz Á. 2, Nagy M. 2. Edző: Varga Péter
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 6/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Illés (20. p), Pellei (31. p), Gór-Nagy (32. p.),
Kiállítva (végleg cserével): Sedlmayer (30.p.)

 
Ugyan Kiss Csaba gólja után a Szeged vezetésével indult a mérkőzés, az OSC hamar magához ragadta a kezdeményezést, és az első negyed folytatásában a fővárosiak többször is vezettek, igaz, a vendégek rendre egyenlítettek.

 

Juhász Zsolt találatával húzott el először kettővel Vincze Balázs együttese, viszont a szegediek két, akcióból szerzett góllal ismét egalizálták, ám Bátori Balázs találatával így az OSC volt előnyben a nagyszünetben.

 

A harmadik negyedben 8–6-nál sokáig „beragadt” az eredmény, viszont az utolsó játékrészre ismét megszaporodtak a gólok, és bár a meccs nagy részében csak úszott az eredmény után a Szeged, két perccel a meccs vége előtt Nagy Márton újra egyenlített (10–10). Sőt, az utolsó percbe lépve Ivan Baszara óriási bombával előnyhöz juttatta a Szegedet, ám az OSC Salamon Ferenc révén egyenlített, és ugyan a meccs nagy részében a kezében érezhette a mérkőzést, az utolsó másodpercekben emberhátrányban izzadva harcolta ki a döntetlent, 11–11 a vége.

 

Így már a korábban a Szolnokot is legyőző OSC-nek sem százszázalékos a mérlege, a Szeged viszont a Szolnok elleni 6–11-et követően értékes ponthoz jutott.

 

MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Minden összejött ellenünk a mai napon, egy remek ellenfél mellett gyengébb teljesítményt láthattunk a mi részünkről. Nem jött ki belőlünk az, ami bennünk volt, de ebben a rendkívül megerőltető menetrendünk is közrejátszhat. Rengeteg hibát vétettünk a meccs folyamán, az nem lehet pozitívum, hogy a döntetlent sikerült kiharcolnunk.
Varga Péter: – Azt gondolom, hogy nagyon jól játszottunk, hihetetlen jó csapat ellen értünk el döntetlent. Kétgólos hátrányból jöttünk vissza óriási védőmunkával, sőt, még a győzelem lehetősége is a levegőben volt. Tudtuk, hogy minden a védekezésen fog múlni, de a játékosok hite, akaratereje is dicséretre méltó.

 

forrás: nemzetisport.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA