Manhercz-parádéval verte az OSC a Szolnokot

Öt gólig jutott az újbudaiak válogatott csillaga az OB I egyik legnagyobb rangadóján. Az OSC 8-7-re verte csoportbeli riválisát a Nyéki Imre Uszodában. 

Az idényben már negyedszer találkoztak a felek, hiszen az ősz folyamán háromszor is megmérkőztek egymással, a bajnokságban egyszer, a Magyar Kupában kétszer is összehozta őket a sors. Két OSC-győzelem mellett egy döntetlenre futotta a Szolnok erejéből, amely ezúttal is sikerélmény nélkül maradt. 

 

Az OSC 3-0-s első negyeddel alapozta meg győzelmét, de a simának mondható, 5-0-s kezdést nem követte hasonlóan magabiztos folytatás. A Tisza-partiak - akik másfél negyed alatt csupán egyszer találták el a kaput - feltámadtak, és 6-4-re felzárkóztak, ráadásul az addig szinte extázisban játszó és minden szögből betaláló Manhercz Krisztián második személyi hibája miatt kevesebbet volt a vízben. 

 

Ekkor azonban a korábban Szolnokon is megforduló Tóth Márton lépett elő főszereplővé, akinek a két találatával tulajdonképpen megnyerte a rangadót az OSC. Az utolsó negyedet megnyerő szolnokiak azonban egy másodperccel a vége előtt akár egyenlíthettek is volna, de Rasovics emberelőnyben nem talált kaput, maradt a 8-7.

 

Vad Lajos (OSC): Biztos voltam benne, hogy az öt nullás kezdés túlzó, és a Szolnok fel fog támadni. Ez így is történt, hatalmas energiákat mozgósított a felzárkózás érdekében. A végén természetesen már próbáltuk tartani a különbséget, az idővel is játszottunk. Ezzel együtt a végjátékban történtek érdekes dolgok, a mi részünkről is. Nagyon örülök a győzelemnek, akárcsak annak, hogy több jó egyéni teljesítményt is láttam. (Nemzeti Sport)

 

 A-Híd OSC-Újbuda - Szolnok 8-7 (3-0, 3-3, 2-2, 0-2)

  

Az OSC gólszerzői: Manhercz K. 5, Tóth M. 2, Rangyelovics

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA