Magabiztos MAFC-siker Nyíregyházán is

Magabiztos, 93-77-es győzelmet aratott a MAFC Nyíregyházán, a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjának rangadóján.

Az első félidő utolsó öt percét leszàmitva tulajdonképpen végig kontrollálva, megérdemelten nyert a MAFC az erős játékoskerettel rendelkező és jelenleg negyedik helyezett Nyíregyháza otthonában.

Az amerikai pontgyáros, Washington ezúttal is tarthatatlannak bizonyult (34/6), de Csapai (15/3) és Katona (18/9) is igen eredményesen kosarazott a rangadón.

 

A második félidőben különösen fegyelmezetten játszott az újbudai csapat, amelynek a védekezésére sem lehetett panasz, az utolsó negyedben például csak összesen 14 pontot kapott ellenfelétől.

 

Nyiregyháza Blue Sharks - MAFC 77-93 (20-25, 25-17, 18-26, 14-25)

MAFC: Washington 34/6, Katona B. 18/9, Csapai 15/3, Garamvölgyi 8, Lakits 6, Lakosa Zs. 4, Misek 2, Polgárdy 2, Nagy K. 2, Bordács 2.

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak. Azt hiszem, hogy az első félidőben is 15-16 percig nagyon jól játszottunk, és gyakorlatilag akkor is kontrolláltuk a mérkőzést. Aztán utána olyan hibákat követtünk el, amiből nagyon könnyű gólokat engedélyeztünk a Nyíregyházának. A szünetben felhívtam a figyelmet arra, hogy a védekezésen kell javítani, és azt kell pontosan megcsinálni . Azt gondolom, hogy ez sikerült, hiszen a harmadik negyedben kaptunk 18 pontot, a negyedikben 14-et, illetve a támadójátékunk nagyon felerősödött. Az első félidőben a lepattanó volt, amiben óriási különbség volt, az is kiegyenlítődött a végére, és ez nagyon fontos volt, valamint az, hogy 7 eladott labdával lehoztuk ezt a mérkőzést, amiről azt gondolom, hogy egy igazi brusztolós, ettől függetlenül jó minőségű találkozó volt. Sok sikert kívánok a Nyíregyházának! (bb1.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA