MAFC: Zsinórban négy győztes bajnokinál járnak már

A ceglédi NB I B-s bajnokija szoros lett a MAFC-nak, de Tóth Péter vezetésével újra győztek az újbudai kosarasok.

Sorozatban a negyedik bajnoki meccsét nyerte meg a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában a MAFC, amely ezúttal Cegléden gyűjtötte be a pontokat.

 

Védekezésben egyik csapat sem remekelt, ennek is volt köszönhető az összesen csak nem kétszáz pont, de a vendégeknek volt azért olyan időszaka a meccs végén, amikor sikerrel verte vissza a házigazda támadásait. Ennek és jobb hajrájának, no meg Tóth Péter 26 pontjának és 10 lepattanójának (valamint az ugyancsk dupla-duplázó Bordács remek játékának) is köszönhetően a MAFC végül 101-93-as győzelmet aratott Cegléden és a harmadik helyen áll a tabellán a két pécsi csapat mögött.

 

NB I B, Piros csoport, 12. forduló:

 

Ceglédi KE - MAFC 93 -101 (23-25, 28-29, 17-16, 25-31)

 

A MAFC legjobb dobói: Tóth P. 26., Buzás 15, Bordács 14, Polgárdy 14, Csapai 11

 

Lakits András (MAFC): - Gratulálok a csapatunknak a győzelemhez! Ma este újra láthattuk Peti (Tóth Péter - a szerk.) klasszisát, mert amikor a legfontosabb volt, akkor tudott előre lépni és a hátára venni a csapatot. Úgy érzem, a meccs akkor fordult a javunkra, amikor kicsit szigorítottunk a védekezésen. Még kilencvenhárom kapott pont ellenére is lehet azt mondani, hogy volt egy öt perc, amikor igazán jól védekeztünk. A maradék harmincötben nagyon nem úgy működött a védelmünk, ahogy az ránk jellemző. Voltak olyan hibák, amelyeket korábban nem követtünk el, legalább is nem ennyiszer. Ilyenek az eladott labdáink, vagy a megengedett támadó lepattanók. Örülök, hogy a végére csapatként sikerült fellépnünk és megszerezni ezt értékes győzelmet, hiszen a Cegléd hazai pályán nagyon erős. Sok sikert kívánunk nekik a folytatásra! (mafcbasket.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA