MAFC-vereség a szomszédvári rangadón

Az otthon még veretlen Budafok csapatához látogatott a MAFC, és hiába vezetett már 18 ponttal is, végül kikapott a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjának rangadóján.

Az első negyedet tizenegy, a másodikat hét ponttal nyerte meg a MAFC Budafokon, és úgy tűnt, a védekezésben és támadásban is jóval magabiztosabb MAFC elveheti ellenfele hazai veretlenségét.

 

A második félidőre azonban nagyot fordult a játék képe, a Budafok - amely az 1. és a 35. perc között nem tudott vezetni - fokozatosan dolgozta le hátrányát, majd 84-84 után már egyszer sem engedte ki a kezéből az irányítást. Csapai triplájával ugyan a MAFC még viszajött egy pontra az utolsó perc elején (89-90), de a hazaiak végül négy sikeres büntetővel behúzták a szomszédvári csatát.

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Először is gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez! Az első félidőben az a taktika, amit elterveztünk a mérkőzésre, az tökéletesen működött. Megfelelő volt a védekezésünk, a támadásunk, gyors kosárlabdát játszottunk, a játék minden elemében jobbak voltunk ellenfelünknél és kialakítottunk egy elég jónak tűnő előnyt. A szünetben felhívtam a figyelmét a csapatnak arra, hogy nyilvánvaló, biztosan nem így megy majd végig a mérkőzés és lesznek majd hullámvölgyeink, lesznek vitatható dolgok, esetleg faltok, de ne ezekkel foglalkozzanak, hanem segítsenek egymásnak ezekben a helyzeteken. Néhány játékosnak olyan cselekedetei voltak, amelyek elfogadhatatlanok, ezáltal pedig sikerült saját magunkat kizökkentettük a jó ritmusból és tálcán kínáltuk a Budafoknak a győzelmet. Ők az utolsó pillanatokig harcoltak és ki is használva ezt a lehetőséget megnyerték a mérkőzést. (hunbasket.hu)

 

Budafok - MAFC 94-89 (21-32, 19-26, 30-20, 24-11)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA