MAFC: Újabb győzelem és második hely az alapszakaszban

Bonyhádon aratott fölényes sikert a MAFC a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjának utolsó előtti alapszakaszbeli fordulójában. Ezzel Hencsey Tamás csapata a második helyről várhatja majd a rájátszást.

Amíg erővel bírta, próbálta tartani a lépést a MAFC-cal a Bonyhád, de végül az újbudaiak nagyobb játéktudása, a papírforma érvényesült. 

 

Azon ritka alkalmak egyike volt a mérkőzés, amikor nem az amerikai Washington volt a MAFC legeredményesebb játékosa, ezúttal Katona Bence egy ponttal (19-18) túlszárnyalta őt, igaz, nem is elsősorban az egyének, hanem a remek csapatteljesítmény döntött a vendégek javára.

 

A születésnapos Hencsey Tamás helyett egyébént ezúttal Vittay Ambrus irányította a piros-fehéreket, akik magabiztos, 106-68-as győzelemmel köszöntötték a fiatal, "beugrós" trénert.

 

Eldőlt, hogy mezőny legjobb formájában lévő MAFC a Piros csoport második helyén zárja az alapszakaszt (miután a listavezető Veszprém is győzni tudott), amelyet Pécsen fejez majd be.

 

Bonyhád - MAFC 68-106 (20-28, 24-30, 14-18, 10-30)

 

A MAFC legjobb dobói: Katona 19/15, Washington 18/6, Lakits 13, Misek 13/3, Garamvölgyi 12/3

 

Vittay Ambrus (MAFC): - Egy speciális helyzetet gyakoroltunk azzal, hogy én meccseltem, hiszen bármi megtörténhet a rájátszásban. Alapvetően jól reagáltak rá a fiúk, a mérkőzésen sajnos a legnagyobb erősségünknek számító letámadás az most nem működött. Sok könnyű kosarat kaptunk az elején, a második félidőben már sokkal jobban figyeltünk a visszarendeződésre, így kialakulhatott a nagyobb különbség. Támadásban szépen járattuk a labdát, örülök, hogy mindenkinek lehetőséget tudtam adni, és hogy szép csapatjátékot mutattunk támadásban. Köszönöm Hencsey Tamásnak a születésnapi meglepetést, és örülök neki, hogy a csapat is ilyen ajándékot tudott visszaadni neki. Isten éltesse sokáig! (hunbasket.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA