MAFC: Sikeres rangadón álltak rá a győzelmi útra

Két vereség után két győzelmet aratott a MAFC a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában. Hencsey Tamás csapata egy visszavágónak is tekinthető rangadót és egy idegenbeli találkozót is sikerrel abszolvált. 

A egyelőre két meccsből álló győzelmi szériát a BKG ellen kezdte el felépíteni a MAFC, amelynek akadt elszámolnivalója ellenfelével, hiszen a szigetszentmiklósi gárda búcsúztatta tavasszal az újbudaiakat a rájátszás elődöntőjében.

  

A Hencsey-csapat ennek megfelelően állt is hozzá a találkozóhoz, amelyet elsősorban kitűnő védekezésével nyert meg a hazai pályán, a Gabányi László Sportcsarokban parkettre lépő MAFC. 

Egyedül a 35 pontig jutó Nagy Botond Ágostonnak nem bírt a házigazda, de mivel csapatként egyértelműen ellenfele fölé nőtt (négy játékosa is tíz pont fölött zárt), végül magabiztos, 81-66-os győzelmet aratott.

 

A találkozót követően a vendégek mestere, Dr. Nagy Ágoston a játékvezetést bírálta, Hencsey Tamás viszont csapata játékának minőségét méltatta.

  

- Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Nagyon nagy öröm az, hogy végre megértettük, hogy a jó védekezéssel lehet mérkőzést nyerni. Az hogy a BKG-t hatvanhat pontra tudtuk lefogni, az óriási dicséret a csapatnak. A jó védekezés hozta a könnyebb támadást és egyből tudtunk nyolcvanegy pontot dobni. Azt gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet, mert végig domináltuk a mérkőzést. Sok sikert kívánok az ellenfélnek és még egyszer gratulálok a csapatomnak - értékelt a MAFC vezetőedzője. 

  

MAFCBKG Príma 81-66 (18-15, 17-16, 24-18, 22-17)

  

MAFC: Lakits 4/3, Bordács 17, Biber 2, Tóth 19/6, Polgárdy 8/3

Cserék: Misek 14, Pfandler, Kovács 15, Csapai 2


   

Ilyen előzmények után utazott a MAFC Bajára, ahol talán még egy lapáttal rá tudott tenni a fegyelmezettségre és sebességre. Az újbudai csapat az első három negyedet megnyerve (különösen a harmadik volt sima) alapozta meg fontos győzelmét: 24 ponttal is vezetett a fővárosi klub, amely végül 105-92-re nyert idegenben. 

  

- Voltak a mérkőzésen jó periódusaink, amikor teljes koncentráltsággal játszottunk. Az ellenfélnél sok problémával küszködtek, ehhez jött még Jakab sérülése – mondta Hencsey Tamás. - Ezáltal egy nagyon furcsa helyzet állt elő. Nyilván ilyenkor nem egy egyszerű dolog ilyen alacsony szerkezetű csapat ellen játszani. Ennek a mérkőzésnek az volt a lényege, hogy nyerjünk és sérülés nélkül lehozzuk.

  

Bajai Bácska FKE MAFC 92-105 (25-33, 21-25, 17-27, 29-20)

  

MAFC: Tóth 18/12, Polgárdy 12/6, Bösze 16/3, Bordács 10, Lakits

Cserék: Kovács Á. 16, Misek 13/3, Pfandler 2, Csapai 14, Komma 4, Biber

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA