MAFC: Az utolsó meccsen dől el a bronzérem sorsa

A Vasas Akadémia visszavágott a MAFC-nak a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjának bronzcsatáján, így a Gabányi László Sportcsarnokban, a harmadik találkozón dől el, melyik csapat végez a harmadik helyen.

Miután egy szinte az utolsó pillanatban esett kosárral győzött a MAFC a Vasas Akadémia ellen a másodosztályú bajnokság bronzcsatájának első meccsén, úgy látogathatott el az újbudai Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontba (itt játssza hazai meccseit az ellenfél) Garai Péter csapata, hogy egy újabb győzelemmel le is zárhatná a harmadik hely kérdését.

 

A Vasas azonban a nagy hazai rohamokkal kezdődő, de végül szorosan záródó első negyedet követően fokozatosan ellépett a MAFC-tól, a félidőben 10 ponttal vezetett, majd meg is duplázta fórját a találkozó végére. A minden jelentősebb statisztikai mutatóban az újbudai csapat fölé növő házigazdánál hat olyan kosaras is volt, aki legalább 10 pontig jutott, míg a MAFC-nál ezúttal Bordács bizonyult a legponterősebbek (15). 

 

A Vasas ezzel kiegyenlítette az állást, döntés így szombaton, a Gabányi László Sportcsarnokban születik majd.

 

Garai Péter (MAFC): - Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez, megérdemelten nyerték a mérkőzést. A bajnokság végére van egy álmom, bárcsak a Papp Péter, Farkas Gábor, Pécsi Zsolt játékvezetői hármas fújná az évad utolsó mérkőzését! Mégegyszer gratulálok a Vasas győzelméhez!

 

Férfi kosárlabda NB I, Piros csoport, elődöntő, 1. mérkőzés:

 

Vasas Akadémia – MAFC 92-72 (26-24, 23-15, 16-11, 27-22)

 

A MAFC legjobb dobói: Bordács 15, Tóth P. 13., Misek 10, Polgárdy 10

 

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA