MAC Újbuda: Vége a Tipsport Liga idényének a koronavírus miatt

Megszületett a döntés hivatalosan is: idő előtt véget érnek a Tipsport Liga, azaz a szlovák férfi élvonalbeli jégkorong bajnokság 2019/2020-as idényének küzdelmei.

A két magyar csapatot (MAC Újbuda, DVTK Jegesmedvék) is felvonultató mezőny képviselői szerdán a szlovákiai Zólyomban tanácskoztak és a bajnokság befejezéséről döntöttek - adta hírül a MAC hivatalos Facebook-oldala.

 

A döntésre nem sokkal azután került sor, hogy a Szlovák Jégkorong Szövetség első körben hivatalosan március 23-ig függesztette fel a Tipsport Liga működését a koronavírus-járvány miatt, ám a csapatok ma a bajnokság végleges befejezésére szavaztak végül. Hasonlóképpen jártak el egyébként az ottani vezetők az osztrák, a német, valamint a lengyel és a norvég bajnokság esetében is.

 

Richard Lintner, a Tipsport Liga igazgatója tolmácsolta a döntést a nyilvánosság számára:

 

- Mindannyian úgy érkeztünk erre a gyűlésre, hogy közös megoldást találjunk és a bajnokságot be tudjuk fejezni. Felmerült annak a lehetősége, hogy kivárjuk amíg elmúlik a veszély, és azután valamilyen rövidített formában befejezzük a bajnokságot, de ahogy egyre haladtunk előre az egyeztetésben, úgy egyre több lett a megoldhatatlan kérdés ezzel kapcsolatban. Mindezek után arra a döntésre jutottunk, hogy jelen helyzetben nem lehet semmilyen formátumban levezényelni a bajnokság végét. Üzleti és logisztikai szempontból nézve nem lett volna realitása egy új formátum bevezetésének a bajnokság ezen szakaszában, ebben mind egyetértettünk. Az alapszakasz győztese a HC05 Banska Bystrica lett, így ők képviselhetik majd a Tipsport Ligat a CHL-ben jövőre, azonban a bajnoki címet hivatalosan nem nyerte meg egyetlen csapat sem idén - fogalmazott a vezető.

 

A MAC Újbuda a 9. helyen zárta az Extraliga alapszakaszát.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA