MAC Újbuda: "Meglátjuk, mennyire megyünk a Top 6, vagy a biztonság felé" - szezonértékelő

Majoross Gergelynek, a MAC Újbuda vezetőedzőjének értékelése a nemrég - a járvány miatt idő előtt - véget ért jégkorong-szezonról, a Tipsport Ligáról és csapata teljesítményéről, illetve a tervekről.

Majoross Gergely, a MAC Újbuda vezetőedzője (és a magyar férfi jégkorong-válogatott másodedzője) csapata Facebook-oldalán adott online értékelést a koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért hokiszezonról.

 

Ebből szemezgettünk az alábbiakban, témakörök szerint.

 

A bajnokság leállásáról és a kényszerszünetről

 

- Máshogy szerettük volna, hogy legyenek ezek a hetek. Most vb-felkészülés kellene, hogy legyen, de sajnos ez már nem lehet így. Én magam bő egy hete nem tettem ki a lábam itthonról, próbáljunk minimalizálni a kontaktot a külvilággal. Ami egy 2 és egy 6 éves gyerekkel nagy kihívás, de örülünk, hogy együtt lehetünk. De bízunk benne, hogy hamarosan lecseng ez az egész, és minden visszaáll a régi kerékvágásba.

 

Van olyan légiós, aki már elment, van, aki még itt van. Amennyire én tudom, mindenki egészséges és a játékosok családjaiban sincsenek megbetegedések, komolyabb problémák. Mi is elég hamar úgy döntöttünk, hogy nem találkozunk, mióta félbeszakadt a bajnokság, nem is jöttünk össze, de próbáljuk egymással tartani a kapcsolatot. Az edzői stábbal bő tíz napja csináltunk egy meetinget, de azóta csak a virtuális térben találkozunk - nyilatkozta szurkolói kérdésekre is válaszolva Majoross. 

 

A 9. hellyel zárult Tipsport Liga-idényről és tanulságairól

  

- Nagyon erősen kezdtük a szezont, utána volt pár átlagos mérkőzés, majd egy borzalmas, a novemberi szünetet követő időszak. Ezt megint egy elfogadható rész követte január végéig, majd megint csak néhány jó kis hét. Nyilván a középszakasz jobb eredményeihez az is hozzátartozott, hogy ekkor már a mezőny második feléhez tartozó csapatokkal találkoztunk.

 

A novemberi bréket követő visszaesés okait részben megtaláltuk: biztos, hogy másként kell majd kezelni a szünetet, mentálisan is másra kell koncentrálnunk. Nem segített rajtunk, hogy elment a hajó a rájátszást illetően, de nem ez volt a visszaesés oka. Szerintem egy nagyon fontos személyiségjegyet mutatott a csapat, amikor akkor is nagyon jól állt bele a mérkőzésekbe, amikor már tudta, hogy a playoffot illetően azoknak már nincs jelentősége.

  

A hiányosságokról és a játékoskeret lehetséges átalakulásáról

 

- Azzal nem értek egyet, hogy az emberelőnyös játékunk hagyott kívánnivalót maga után, sőt, szerintem igen jó volt a szezonban. Ahhoz, hogy még jobb lehessen, akkor ahhoz két dolog kellene: először is egy olyan hátvéd, akiben nagyobb lövőpotenciál van, mint a mostaniakban, és legalább egy olyan játékos, aki a kapu előtti dolgokban kiváló. Meglátjuk, sikerül-e ilyen játékosokat igazolni, ez azonban elsősorban az anyagiak kérdése.

 

A korongkihozatal kérdése és sebessége az egyik legnehezebb játékelem, és a legnehezebb a szintlépésben, ez megvolt idén a tavalyi évhez képest, de fejlődni kell tovább. Mi szeretnénk megtartani a korongot és nem előrevagdosni azt. Ez egy rögösebb út. 

 

Bármi előfordulhat, hiszen minden fejre áll a jégkorong-világban is, elsősorban gazdaságilag, de például Andreas Bernard megtartása finoman szólva sem lesz egyszerű, hiszen aki egy ilyen erős ligában ilyen teljesítményt nyújt, akkor olyan ajánlatokat kap, amikkel anyagilag nagyon nehéz versenyezni. Ha egy külföldi vagy akár magyar játékos kiemelkedőt nyújt, azt nagy valószínűséggel el fogjuk veszíteni, de ez benne a kihívás...

 

Mik lehetnek a célok?

 

- A stáb mindig abban gondolkodott, hogy legyünk a lehető legjobbak, hogy hozzuk ki a legtöbbet a társaságból és legyünk akár TOP 6-os csapat a ligában. Meglátjuk, mennyire megyünk efelé vagy a biztonság felé. 

 

Egyelőre senki nem mer ugrálni, nyújtózkodni a piacon, kivár mindenki. Nálunk ráadásul a ligában indulásnak is van egy anyagi terhe, amit a jégkorong-szövetség áll, és egyelőre nem mondták, hogy ez nem lesz meg, de bármi megtörténhet a mai világban. Véglegesíteni így tárgyalásokat nem tudunk, maximum előkészíteni a szerződéseket, amiket akkor élesíthetünk, ha helyreáll minden. 

  

TOVÁBB: A teljes beszélgetés itt megtekinthető! 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA