MAC-Újbuda: Marad a csapatkapitány

A következő idényben is a MAC jégkorongcsapatában játszik Pozsgai Tamás, a magyar válogatott védője, az újbudaiak kapitánya.

A MAC HKB Újbuda kapitánya, Pozsgai Tamás az előző szezonban is az egyik legjobb és legmegbízhatóbb védője volt csapatának, emellett a pontgyártásból is kivette a részét. 39 mérkőzésen játszott az alapszakaszban,17 pontot (3 gól, 14 gólpassz) szerzett, amivel holtversenyben a csapat nyolcadik legjobb pontszerzője volt, majd a playoffban 5 mérkőzésen 1 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.

 

Mindemellett - védőként - összesen három kiállítást gyűjtött be az egész szezonban.

  

Pozsgai a következő idényben is a MAC játékosa lesz majd, ami a nyolcadik újbudai szezonja lesz a válogatott bekknek - szerződéshosszabbításáról a klub hivatalos Facebook-oldala számolt be.

  

Kangyal Balázs vezetőedző elárulta, hogy a csapatkapitánynal más lehetőségei is lettek volna a folytatásra, de ő ismét a MAC-ot választotta.

  

- Egy csapat építésekor pillérekre van szükség, csakúgy mint a házépítésnél. Ha találsz egy ilyet, az mindenképpen egy nagyon jó első lépés. Ilyen a Pozsi személye is. Nyilván van szakmai oldala: örülök annak, hogy jövőre is nálunk játszik. De inkább az emberi oldalát emelném ki, mert ahogy látom a lojalitás és a jövőbe tekintés az eléggé ritka ebben a mostani magyar jégkorong közegben. Óriási tisztelet neki - mert ugye mindent megbeszélek vele -, tudom, hogy milyen lehetőségei voltak, és Ő mégis minket választott. Nem feltétlenül a legkedvezőbb ajánlatot fogadta el, viszont ha a jövőt nézem, akkor mindenféleképpen nagyon sikeresek tudnunk lenni. A példaképek kellenek és a példaképek sokféle döntést hoznak, azok pedig befolyásolják a rólunk alkotott képet, amit közvetítünk a gyerekek felé. Nyilván ez nem csak a jégkorongról szól. Csak azt tudom mondani, hogy végtelenül boldog vagyok és nagyon örülök, hogy újabb szezonba vágunk közösen bele.

 

A védő pedig arról is beszélt a bejelentést követően, miért döntött a maradás mellett.

 

Folytatjuk, amit a klubbal közösen elkezdtünk építeni anno! Sok év telt el, sok szép kupát és érmet tudtunk a vitrinbe tenni ez idő alatt. Nagyon szeretném ezeknek a számát tovább növelni. A fiatalos társaság nagy potenciállal rendelkezik, ezt többször bebizonyította már mindenki. A lehető legmesszebb szeretnénk eljutni!

 

- fogalmazott Pozsgai.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA