MAC: Rossz szériát zártak le egy fontos győzelemmel

Kilenc mérkőzés után nyert újra a rendes játékidőben a MAC-Újbuda a szlovák Tipsport Ligában, megszakítva több mint egy hónapja tartó rossz sorozatát.

A MAC-Újbuda legutóbb november 3-án szerezte meg mindhárom pontot a rendes játékidőben - akkor az Érsekújvár ellen - azóta nyolc vereség (utoljára egy Trencín ellen 2-8) és egyetlen, a ráadásban megszerzett siker volt a mérlege.

 

Az újbudaiak most a Tipsport Ligában sereghajtó Liptovsky Mikulástól hozták el a pontokat, és ezzel megelőzték a táblázat 10. helyén a Gyetvát. A házigazda ugyan jóval többet lőtt kapura (37-25), de a MAC egy emberelőnyét kihasználta, emberhátrányban 100 százalélosan védekezett, Bálizs is remekül védett, ráadásul a Liptovsky Mikulás egy büntetőt is elhibázott.

 

A vendégek végül Sofron és C. J. Stretch találatával nyertek 2–1-re, így győzelemmel mehettek a tíznapos válogatott szünetre.

 

Liptovsky Mikulás - MAC-Újbuda 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

 

Majoross Gergely (MAC): - Nyilván nagy volt bennünk a feszültség az elmúlt hetek sikertelensége miatt, de ez most a csapatmunka és az akarat diadala volt – reméljük, ez a siker rendet tesz a fejekben is. Külön örömteli, hogy úgy tudtunk nyerni, hogy bár csak két gólt lőttünk, minden egyes korongért megküzdve egyetlen találaton tudtuk tartani az ellenfelet. Ehhez a jó védekezés mellett persze kellett a nagyon jó Bálizs Bence is. (Nemzeti Sport)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA