MAC: Két nagy csatával folytatódott a Tipsport Liga

Majoross Gergely magyar bajnokcsapata még vár a második győzelmére a szlovák pontvadászatban.

Két újabb mérkőzéssel folytatta szereplését a magyar bajnoki címvédő MAC-Újbuda a szlovák jégkorongliga alapszakaszában, amelyben először vesz részt az újbudai egyesület.

 

Pénteken az élcsapatnak számító Nyitra látogatott a Tüskecsarnokba és a gól nélküli első két harmad után a harmadik játékrészben a szlovákiai csapat szerezte meg a vezetést, ám a MAC bő két perccel a rendes játékidő lejárta előtt, Cameron Burt góljával egyenlíteni tudott. A hosszabbításban nem született újabb találat, így következhetett a szétlövés, amelyben Chris Langkow góljával a MAC került előnybe, ám a nyitraiak ezután kétszer is betaláltak, amire az újbudaiaknak már nem volt válaszuk.

 

- Nagyon tetszett ahogy kezdtük a mérkőzést, egyből, az első pillanattól fogva készen álltunk és tudtuk játszani azt amit elterveztünk. Azt gondolom, hogy az ebben a ligában való szereplésünk legjobb harmada volt ez az első harmad, viszont a jó helyzeteinkből nem sikerült betalálnunk. A második harmadban kicsit fordult a kocka, akkor az ellenfelünk tudta uralni a játékot, de jó védekezéssel és kiváló kapus teljesítménnyel nulla-nulla maradt az állás. A harmadik harmad egy kiegyenlített és részünkről mindenképpen jó játékot hozott. A kapott gólunk azt mondom, hogy elkerülhető lett volna, de nagyon tetszett ahogy a helyzetre reagáltunk és a kapott gól után egy újabb nagyon erős szakasz következett, amiből sikerült kiegyenlítenünk. Azt hiszem ott el is dönthettük volna a mérkőzést. Nyilván az ellenfélnek is volt alkalma erre, de nekünk is több lehetőségünk adódott, aztán a hosszabbításban is. Sajnos ezekkel nem sikerült élni, a büntetőkkel meg a Nyitra volt pontosabb. A látott játéknak mindenképpen örülünk, annak is, hogy pontot szereztünk. Természetesen, szerettünk volna többet is itthon tartani - értékelt Majoross Gergely a mérkőzést követően. (macbudapesthockey.hu)

 

Tipsport Liga:

MAC-Újbuda - HK Nitra 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1) – szétlövéssel

 

Vasárnap, a 7. fordulóban aztán Zsolnára utazott a MAC, ahol alsóházi rangadót vívott a házigazdával. A szlovákok az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert, a Majoross-csapat aztán Klempa révén gyorsan szépített a szünet után. Erre azonban újabb két góllal válaszoltak, másodjára emberelőnyből és bár Brown majd Bodó révén visszajött a meccsbe a magyar bajnok, egy újabb emberfór és a végén Balej gólja a Nyitra 6-3-as sikerét jelentette.

 

A MAC továbbra is egy győzelemmel áll a Tipsport Liga 12., utolsó előtti helyén.

Tipsport Liga:

MSHK Zilina - MAC-Újbuda 6-3 (2-0, 2-2, 2-1)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA