MAC HKB Újbuda: Marad a csapatnál az idény felfedezettje

Az egyik legnagyobb magyar hokitehetség, Schlekmann Márk a következő idényben is a MAC HKB Újbuda mezét viselheti majd. 

Remek idényt zárt az Erste Ligában a mindössze 20 éves Schlekmann Márk, a fiatal csatár 38 mérkőzésen szerzett 46 pontot (21 gól és 25 gólpassz) az alapszakaszban (majd 5 playoff-meccsen 7 ponttal zárt), amivel az egész liga nyolcadik legeredményesebb játékosa lett. Nem véletlenül jutalmazta a Magyar Jégkorong Szövetség az év felfedezettjének járó Mr. Rising Star díjjal.

 

Bár felmerült a lehetősége annak, hogy Schlekmann klubot vált a nyári szünet alatt, de végül eldőlt, hogy a csatártehetség a következő szezonban is az újbudaiakat erősíti majd.

 

- Magyarország egyik legnagyobb ígéretéről kellene egy pár szót mondanom, hol is kezdjem? Hihetetlenül örülök amiért nálunk nevelkedett és ilyen szintre jutott. Sokat is tett érte.

 

Egy picit inkább szomorúan vettem tudomásul, hogy a játékosom marad, mert reméltem, hogy valami igen komoly, magasan jegyzett bajnokságba tud elszerződni, úgy mint Tóth Geri. Örömmel engedtem volna oda el őt is.

 

A helyzet ugye most nem egyszerű külföldön, emiatt az orosz-ukrán válság miatt nagyon sok játékos felszabadult magas szintről, és nyomják le a fiatalabbakat az alacsonyabb ligákba. Persze, nagyon jó helyen lesz jövőre is nálunk, ugyanakkor a sansz megmarad neki, a következő szezon után is biztos vagyok benne, hogy több csapat fogja ostromolni őt, úgy ahogy idén is tették. Ha még több munkát beletesz, akkor tényleg a legmagasabb szintekre juthat. Mint minden normális edző tenné, összességében én is nagyon örülök amiért a tavalyi év arany fejvédős, saját nevelésű fiatalja a kötelekünkbe tartozik még egy évig legalább - mondta játékosáról Kangyal Balázs, a MAC szakvezetője a klub hivatalos Facebook-oldalának

 

Schlekmann a bejelentést követően elárulta, mennyire elégedett az eddig elért eredményivel és azt is, mik a tervei a 2022/2023-as szezont illetően.

 

- Úgy gondolom sosem lehet elég sikeres szezont futni, valóban jobb volt a vártnál, de véleményem szerint van még feljebb ennél, ezért dolgozok...

 

Egyértelműen motivál, de leginkább az, hogy még jobb tudok lenni, még jobban tudom segíteni a csapatot a játékommal! Volt szó róla, hogy csapatot váltok, de szerintem jövőre még a MAC HKB tudja azt meg adni nekem, hogy a legtöbbet fejlődhessek és még komplexebb játékos legyek.

 

Bár most még csapat szinten korai beszélni a 2022/2023-as szezonbeli célkitűzésekről, de nyilván a top4-be szeretnék, szeretnénk jutni! Szezon után mindig sok a távozó akiket muszáj pótolni, de úgy gondolom, hogy a stáb azon dolgozik, hogy minőségi játékosokat tudjunk ide csábítani. Nagy Krisztián személyét illetően boldog vagyok nagyon, hogy újra a csapatot erősíti, sokat segített az első szezon során! Szerintem mindenki izgatott egy új szezon előtt, főleg így, hogy költözünk, de abban biztos vagyok, ha a helyszín változik is, de a Mac az Mac marad, és ugyanúgy várunk majd minden kedves szurkolót a mérkőzéseinkre. Mi ezután is mindent meg fogunk tenni, mindent beleadunk hatvan percen keresztül! Kellemes nyarat kívánok és jó pihenést mindenkinek, szeptemberben találkozunk! - tette hozzá a támadó. 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA